Ψάχνεται για την Ευρώπη η ΑΤ&Τ

Πιθανότερος στόχος η Vodafone εκτιμούν οι αναλυτές

Deasy @ 10.10.2013
Ψάχνεται για την Ευρώπη η ΑΤ&Τ

“Οι επιλογές της AT&T είναι οι εξής: Vodafone, Vodafone και Vodafone” είναι η εκτίμηση ενός εκ των αναλυτών, απόψεις των οποίων φιλοξενούνται στο ρεπορτάζ του Reuters, καθώς φαίνεται σχεδόν βέβαιο ότι η τεράστια αμερικάνικη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας είναι έτοιμη να περάσει τον Ατλαντικό και να αποβιβαστεί στην Ευρώπη.

Ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΤ&Τ σε δηλώσεις του την προηγούμενη Τρίτη θεωρεί ότι η Ευρώπη αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για να «θερίσει» του καρπούς που θα προέλθουν από την ταχεία ανάπτυξη των υπηρεσιών υψηλών ταχυτήτων. Το προβάδισμα σ’ αυτήν την περίπτωση, σύμφωνα με το σύνολο σχεδόν των αναλυτών, έχει η Vodafone με την πανευρωπαϊκή της παρουσία, ενώ ως αμέσως επόμενη πιθανότερη περίπτωση τοποθετείται η Telefonica, η οποία μέσω της Ο2 δραστηριοποιείται και στην Αγγλία, την Ιρλανδία και τη Γερμανία.

Ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο αποδίδεται στη Vodafone ο τίτλος του φαβορί είναι ότι αποτελεί μια καθαρά ιδιωτική εταιρεία, κάτι που δεν υφίσταται σε άλλες περιπτώσεις μεγάλων τηλεπικοινωνιακών παρόχων, στους οποίους, ανάμεσα στους μετόχους τους συγκαταλέγονται και Ευρωπαϊκά κράτη, άρα η όποια κίνηση γίνει, προϋποθέτει και διαπραγμάτευση μαζί τους. Στην υποτιθέμενη περίπτωση που η AT&T το αποφασίσει, το τίμημα εκτιμάται ότι θα φθάσει έως και τα 118 δισ. δολάρια, τίμημα το οποίο είναι μικρότερο από εκείνο με το οποίο η Vodafone πούλησε το 45% της συμμετοχής της στη Verizon (μια σύγκριση μας δίνει και μια εικόνα για τα μεγέθη).

Ωστόσο, υπάρχει και μια μερίδα αναλυτών που κρατάει αμφιβολίες για την πιθανότητα να αποκτήσει «ευρωπαϊκό αποτύπωμα η AT&T», οι οποίες και οφείλονται στο δυσκίνητο ευρωπαϊκό θεσμικό περιβάλλον και βέβαια στο γεγονός ότι το νομοθετικό πλαίσιο είναι πολλές φορές διαφορετικό από χώρα σε χώρα. Σημεία στα οποία στάθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της AT&T στις πρόσφατες δηλώσεις του.

AT&T,VODAFONE,ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home