Πρωτοποριακή μετάδοση Ultra High Definition video σήματος από την Ericsson

Ζωντανή επίδειξη στην Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση

Deasy @ 03.07.2013
Πρωτοποριακή μετάδοση Ultra High Definition video σήματος από την Ericsson

Είμαστε σε μια εποχή, όπου οι καταναλωτές ζητούν όλο και καλύτερη και υψηλότερη ποιότητα τηλεοπτικής εικόνας, και ταυτόχρονα οι κατασκευαστές τηλεοράσεων ανακοινώνουν ολοένα και περισσότερες οθόνες Ultra High Definition TV (UHDTV). Σε αυτό το "σταυροδρόμι" είναι σημαντικό οι τηλεοπτικοί πάροχοι να μπορούν να μπορούν να προσφέρουν ultra high definition περιεχόμενο και μάλιστα περιεχόμενο που αφορά ζωντανές μεταδόσεις. Αυτό το δύσκολο στοίχημα φαίνεται ότι η Ericsson το έχει λύσει, η οποία προχώρησε στη ζωντανή επίδειξη UHDTV, μέσω ενός συστήματος παράδοσης σήματος επόμενης γενιάς.

Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου Τεχνολογίας Παραγωγής της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) στη Γενεύη, στην Ελβετία. Εκεί παρουσιάστηκε πώς υψηλής ποιότητας εικόνες που κινούνται γρήγορα μπορούν να καταγραφούν τέλεια για αθλητικές και απευθείας μετάδοσης εκπομπές, οι οποίες θεωρούνται η βασική κινητήρια δύναμη για την υιοθέτηση της UHDTV.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Ericsson «η λύση παρέχει στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς την ιδανική ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία με ροή εργασίας 4Κ και να χτίσουν μια βιβλιοθήκη ποιοτικού περιεχομένου 4Κ, προετοιμάζοντας για το λανσάρισμα του 4Κ απευθείας στο σπίτι, μια προοπτική την οποία προβλέπουμε ότι θα πραγματοποιηθεί το 2015» ενώ η κωδικοποίηση του σήματος που χρησιμοποιεί η εταιρεία παραμένει υψίστης σημασίας για τις συνδέσεις συνεισφοράς, ειδικά για το περιεχόμενο 4K UHDTV το οποίο μπορεί να παρουσιαστεί  σε οθόνες έως και πάνω από, 84” και θα χρησιμοποιηθεί από ιδιοκτήτες περιεχομένου οι οποίοι απαιτούν την καλύτερη ποιότητα εικόνας μέσω της οποίας θα μεταδώσουν περιεχόμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ericsson δίνει όλο και μεγαλύτερη έμφαση το τελευταίο διάστημα στο video περιεχόμενο και στις υπηρεσίες με τις οποίες αυτό μπορεί να μοιραστεί στον καταναλωτή. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η εταιρεία μάλιστα προχώρησε στην εξαγορά της αγγλικής Red Bee Media, στο πελατολόγιο της οποίας μπορούμε να βρούμε εταιρείες, όπως η Microsoft, το ΒΒC, το Sky κ.α. 

 

VIDEO,ΑΝΑΛΥΣΗ 4K,ERICSSON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home