Περνάνε φέτος μπροστά τα tablets από τα laptops

Περνάνε φέτος μπροστά τα tablets από τα laptops

Καλύτερα του αναμενομένου κινούνται τα tablets, τα οποία όλο και περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν έναντι των φορητών υπολογιστών. Το αποτέλεσμα είναι από το 2013 και όχι από το 2014 να ξεπεράσουν τα tablets τους φορητούς υπολογιστές σε πωλήσεις τεμαχίων και το 2015 να ξεπεράσουν όλα τα PCs.

Τάδε έφη η IDC, οι ερευνητές της οποίας μάλλον εκτιμούν ότι η αγορά θα παραμείνει στατική, ενώ πολλοί αναρωτιούνται που θα πρέπει να κατατάξει κάποιος τα υβριδικά μηχανήματα με τα αποσπώμενα πληκτρολόγια που είναι και τα tablets και PCs.

Σε κάθε περίπτωση, η IDC άλλαξε τις εκτιμήσεις της για φέτος και πλέον προβλέπει ότι θα πουληθούν 229,3 εκατ. tablets (+58,7%) σε ετήσια βάση και 321,9 εκατ. υπολογιστές (-7,8%), εκ των οποίων μόλις 187,4 εκατ. θα είναι φορητά μηχανήματα. Σημειωτέον πως η IDC αναμένει εκ νέου άνοδο της αγοράς των υπολογιστών, πιθανότατα γιατί θεωρεί ότι τα Windows 8 θα καταφέρουν με την έκδοση 8.1 να πείσουν τους καταναλωτές να τα δοκιμάσουν.

Από τα διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία των εκτιμήσεων της IDC, ένα αξιοσημείωτο είναι ότι στα tablets ενώ το 2011 το 73% των πωλήσεων ήταν συσκευές πάνω από 8 ίντσες (βλ. iPad), το 2013 το αντίστοιχο νούμερο θα είναι 43% με τα «μικρά» tablets (7-8 ίντσες) να έχουν ένα μερίδιο της τάξεως του 55%. Επιπλέον, το 2017 αναμένεται τα tablets με οθόνες άνω των 11 ιντσών να έχουν ένα μερίδιο της τάξεως του 6% από 2% που έχουν σήμερα.

TABLETS,LAPTOP,NOTEBOOKS,ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home