Και ο τρίτος έσεται πρώτος

Deasy @ 17.05.2013
Και ο τρίτος έσεται πρώτος

Φίλοι και αγαπημένα παιδιά αυτό είναι ένα ρετρό κομμάτι που ίσως να μη βρει ποτέ του ταίρι στο deasy αλλά δεν ορκιζόμαστε γι'αυτό. 

Τον παλιό και όχι απαραίτητα καλό καιρό τα PC μας είχαν μια θέση για ανάγνωση δισκέτας. Ηταν η εποχή που το PC δεν είχε προλάβει να κλείσει καν 10 χρόνια ζωής. Λίγο αργότερα ήρθε η δεύτερη θέση ανάγνωσης, δηλαδή έγινε προσιτή από πλευράς χρημάτων για τον κόσμο. Και αργότερα ήρθε ο σκληρός δίσκος. Από τότε, η 1η θέση για τη δισκέτα αναγνωριζόταν από τον υπολογιστή και το λειτουργικό του σύστημα (το φοβερό και τρομερό MS-DOS) ως Α:, το δεύτερο ως Β: και ο δίσκος ως C:.

Τα χρόνια πέρασαν. Τα Windows ήρθαν, ξανάρθαν και ξαναμανάρθαν. Η παρέα του Mac μίκρυνε και μετά ξαναμεγάλωσε αλλά αυτή ποτέ δεν ασχολήθηκε με ποταπές λεπτομέρειες όπως είναι τα γράμματα. Το ίδιο και η παρέα του Linux. Ομως για το κλασικό PC, επιτραπέζιο και φορητό, τα γράμματα είχαν σημασία. Με την προσθήκη των CD-ROM και αργότερα των DVD drives προστέθηκε και άλλο ένα γράμμα, το D: φυσικά. 

Μετά οι δισκέτες καταργήθηκαν. Σήμερα δεν θα βρεις νέο μηχάνημα που να διαβάζει δισκέτες, εκτός και αν κάποιος κατασκευαστής βρέθηκε σε κρίση ιδιοτροπίας. Ο δίσκος σου όμως, αυτός που φυλάει ό,τι πιο ψηφιακά πολύτιμο έχεις (μέχρι το cloud να γίνει απολύτως σοβαρό και αξιόπιτσο) είναι ακόμα δηλωμένος ως C: Πήγαινε στο εικονίδιο του My Computer αν δεν πιστεύεις. Κάνε διπλό κλικ και δες με τα μάτια σου. Πουθενά δεν θα βρεις A: και B: Ολα μα όλα ξεκινάνε με το C: Μια σπονδή στο παρελθόν; Ισως. Ενα κλείσιμο του ματιού στις μέρες που αν άκουγες την κεφαλή του δίσκου πιο δυνατά απ´ό,τι συνήθως σ'έλουζε κρύος ιδρώτας, καθώς ο ήχος αυτός ήταν ανησυχητικό σημάδι; Μπορεί. 

Για όσον καιρό θα είναι οι δίσκοι στην παρέα μας, δεν έχει σημασία στο μεταξύ πόσα chips έχουν περάσει κάτω από τα καλύμματα των Windos υπολογιστών μας και πόσα νέα μηχανήματα θα πέσουν στα χέρια μας, θα είναι δηλωμένοι με γράμματα ξεκινώντας το αλφάβητο από το C. O τρίτος που κάνει το κουμάντο του πρώτου. Μια μικρή ανορθογραφία κρυμμένη μέσα στις μηχανές μας. Να την κρατήσουμε;

DESKTOP PC,NOTEBOOKS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home