Τα tablets συνεχίζουν να ανεβαίνουν...

Στα προσιτά μοντέλα με Android στρέφονται οι καταναλωτές υποστηρίζει η IDC

Τα tablets συνεχίζουν να ανεβαίνουν...

Ορισμένοι μπορεί να υποστηρίζουν ότι τα tablets θα είναι «άχρηστα» εντός της επόμενης πενταετίας, προς το παρόν, όμως, οι πωλήσεις τους είναι εντυπωσιακά ανοδικές, ιδίως από τη στιγμή που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται μοντέλα με ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, το α’ τρίμηνο του 2013, πουλήθηκαν 49,2 εκατ. tablets, αριθμός αυξημένος κατά 142,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012, όταν και είχαν φθάσει στα 20,3 εκατ. τεμάχια.

Η έλευση του iPad mini της Apple βοήθησε στην άνοδο, αλλά σύμφωνα με την IDC ο βασικότερος λόγος δείχνει να είναι η αύξηση που παρατηρείται στις πωλήσεις φθηνών tablets με Android από Ασιάτες κατασκευαστές.

Σε επίπεδο μεριδίων, η Apple παραμένει πρώτη έχοντας μάλιστα αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 65,3% στα 19,5 εκατ. τεμάχια, αλλά το μερίδιο της έχει πέσει πλέον στο 39,6% έναντι 58,1% πριν από ένα χρόνο. Στη δεύτερη θέση είναι η Samsung, η οποία πούλησε 8,8 εκατ. tablets (+282,6%) και το μερίδιο της έφθασε στο 17,9%, ενώ τρίτη σε σημαντική απόσταση είναι η Asus με αύξηση 350% στα 2,7 εκατ. τεμάχια και μερίδιο 5,5%. Η Asus ξεπέρασε και την Amazon, η οποία πούλησε 1,8 εκατ. συσκευές Kindle Fire με το μερίδιο της στο 3,7%, ενώ εμφάνιση στην πεντάδα έκανε και η Microsoft που πούλησε 900.000 συσκευές Surface το α’ τρίμηνο και είχε ένα μερίδιο της τάξεως του 1,8%.

Βέβαια, ενδιαφέρον είναι πως οι υπόλοιποι κατασκευαστές όπου περιλαμβάνονται κυρίως εταιρείες που επενδύουν σε φθηνά Android tablets αύξησαν συνολικά τις πωλήσεις τους κατά 216,3%.

Σε επίπεδο λειτουργικών συστημάτων, τα πράγματα είναι απλά. Το Android είναι στο 56,5% και το iOS στο 39,6%, ενώ τα Windows στο 3,3%. Πριν από ένα χρόνο, η κατάσταση ήταν αντίστροφη καθώς το iOS είχε 58,1% και το Android 39,4%, αλλά πλέον η αγορά έχει αλλάξει και ακολουθεί τις τάσεις εκείνης των smartphones. 

TABLETS,IDC,APPLE,ASUS,GOOGLE,MICROSOFT,SAMSUNG,AMAZON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home