Συνεχίζεται η φυγή συνδρομητών από τον ΟΤΕ

Deasy @ 10.05.2012
Συνεχίζεται η φυγή συνδρομητών από τον ΟΤΕ

Καμία έκπληξη. Ο ΟΤΕ εξακολουθεί να χάνει συνδρομητές προς όφελος των ανταγωνιστών του, αφού λόγω και της οικονομικής κρίσης οι καταναλωτές αναζητούν φθηνότερα τηλεπικοινωνιακά πακέτα.

Στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα για το 1ο τρίμηνο, ο ΟΤΕ αναφέρει πως είχε 1,12 εκ. γραμμές ADSL από 1,15 εκ. στο 1ο τρίμηνο του 2011. Η πτώση είναι μικρή, μόλις που αγγίζει το 3%, αλλά συνεχίζει μια τάση που έχουμε σχεδόν βαρεθεί να βλέπουμε τα τελευταία 5-6 χρόνια. 

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η διαρροή σε γραμμές που φεύγουν από τον ΟΤΕ και πηγαίνουν στους εναλλακτικούς παρόχους συνεχίζεται χωρίς σταματημό. Σε σχέση με πέρυσι και για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου ο ΟΤΕ είδε τον αριθμό των συνδέσεων να ανεβαίνει από 1,455 εκ. σε 1,711 εκ. μεταβολή 17,6%.

Γιατί όλα αυτά; Κατά τον ΟΤΕ για όλα φταίει η ρυθμιστική Αρχή που δεν του επιτρέπει να ανταγωνιστεί τους εναλλακτικούς παρόχους με φθηνά προγράμματα. Το αποτέλεσμα οι ανταγωνιστές του να κινούνται με μεγαλύτερη ευελιξία (και αποτελεσματικότητα) αλλά ίσως κάτι αλλάξει πολύ σύντομα. Οπως λέει και ο ΟΤΕ στην ανακοίνωσή του η έγκριση -από την ρυθμιστική Αρχή, την ΕΕΤΤ δηλαδή- του νέου κοστολογικού μοντέλου θα επιτρέψει στον ίδιο να "προσφέρει περισσότερο ανταγωνιστικές τιμές".  Μάλλον η αρχή έχει ήδη γίνει...

ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ,ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ,ΟΤΕ,OTE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home