Ανέπαφες πληρωμές από Alpha Τράπεζα και Visa

Ανέπαφες πληρωμές από Alpha Τράπεζα και Visa

Ξεκινάει η λειτουργία των ανέπαφων πληρωμών και στην Ελλάδα, με την Alpha Τράπεζα να είναι η πρώτη που παρέχει τη λύση της Visa, Visa PayWave. Όπως ανέφεραν σήμερα στελέχη της Alpha αλλά και της Visa, σε σχετική συνέντευξη Τύπου, έχει ήδη ξεκινήσει πιλοτικό πρόγραμμα 2.000 καταναλωτών, στελέχη της Alpha, της Vodafone, της Olympic Air κ.α., με στόχο να ξεκινήσει άμεσα η διάδοση του νέου τρόπου πληρωμών στην Ελλάδα.

Ο νέος τρόπος ανέπαφων πληρωμών γίνεται με τη χρήση της τεχνολογίας NFC, που διαθέτουν τόσο οι κάρτες της Alpha όσο και οι συσκευές ανάγνωσης και σε πρώτη φάση προορίζεται για τις μικροσυναλλαγές, ύψους έως 20 ευρώ, στις οποίες δεν υπάρχει η ανάγκη πληκτρολόγησης κωδικού PIN. H συναλλαγή υλοποιείται σε χρόνο μικρόιτερο του ενός δευτερολέπτου και χρεώνεται στο λογαριασμό του κατόχου της κάρτας.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι η ενίσχυση της χρήσης καρτών στις καθημερινές καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες όπως αναφέρθηκε ξεπερνούν αυτή τη στιγμή τα 100 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Ο όγκος των δαπανών που στην παρούσα φάση δρομολογείται μέσω καρτών, με τον παραδοσιακό τρόπο, δεν ξεπερνάει τα 8 δισ.

Σε επόμενο στάδιο, χωρίς να γίνει συγκεκριμένη χρονική αναφορά, η υλοποίηση ανέπαφων πληρωμών θα περάσει και στο κινητό τηλέφωνο, όπου επίσης η Visa έχει υλοποιήσει τη δική της λύση, στην οποία έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ,E-BANKING,VISA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home