Νέα σειρά δίσκων SSD από την Intel

Deasy @ 17.02.2012
Νέα σειρά δίσκων SSD από την Intel

Οι δίσκοι SSD εξελίσσονται σε μία από τις κύριες τάσεις στην αποθήκευση δεδομένων και η Intel προσπαθεί να εδραιώσει τη θέση της στη συγκεκριμένη αγορά. Η αμερικανική εταιρεία παρουσίασε τη σειρά Intel Solid-State Drive 520, τα μοντέλα της οποίας είναι από τους πιο γρήγορους και αξιόπιστους δίσκους SSD που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα στην κατηγορία των καταναλωτικών προϊόντων, οι οποίοι αξιοποιούν την τεχνολογία 25-nm της Intel στην κατασκευή μνήμης NAND.

Με ταχύτητα 6 gigabit-per-second (gbps), οι συγκεκριμένοι SATA III SSD έχουν στόχο να προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις και να καλύψουν τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών χρηστών PC, των gamers, των επαγγελματιών ή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η χωρητικότητα ξεκινά από τα 60 GB και φθάνει μέχρι τα 480 GB.

Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους (HDD), οι δίσκοι SSD δεν έχουν κινούμενα μηχανικά μέρη και πλατώ, αλλά βασίζονται στο πυρίτιο, σε μνήμες NAND flash. Γι’ αυτό καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και αποτελούν μια πολύ πιο αξιόπιστη και γρήγορη λύση για την αποθήκευση δεδομένων, μια λύση που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών, όπως το streaming από το διαδίκτυο και η παράλληλη εκτέλεση πολλών εφαρμογών (multi-tasking).

SSD,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home