Σε πτώση οι πωλήσεις των συσκευών πλοήγησης

Deasy @ 19.01.2012
Σε πτώση οι πωλήσεις των συσκευών πλοήγησης

Συνεχή πτώση στις πωλήσεις των φορητών συσκευών πλοήγησης βλέπει η εταιρεία μελετών Berg Insight, η οποία την αποδίδει στην αυξανόμενη δημοτικότητα των smartphones. Συγκεκριμένα, η Berg Insigth αναφέρει πως το 2011 οι συνολικές πωλήσεις των συσκευών πλοήγησης έπεσαν στα 33 εκατομμύρια, ενώ εκτιμάται πως θα μειωθούν περαιτέρω και θα φθάσουν στα 23 εκατ. το 2016.

Από την άλλη πλευρά, ο αριθμός των καταναλωτών που χρησιμοποιούν μία εφαρμογή φωνητικής πλοήγησης (turn-by-turn) στο smartphone του, διπλασιάστηκε μέσα στο 2011 και έφθασε στα 130 εκατομμύρια. Μάλιστα, η Berg Insight εκτιμά ότι το 2016 θα έχουν φθάσει τα 340 εκατομμύρια.

Οι εκτιμήσεις της Berg Insight ουσιαστικά επιβεβαιώνουν όσους υποστηρίζουν ότι τα GPS θα είναι μεταξύ των “θυμάτων” των smartphones, όπως αναφέραμε πριν από μερικές ημέρες. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγάλοι κατασκευαστές δίνουν μεγάλη έμφαση στα apps που δημιουργούν για iOS και Android, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διαφοροποιήσουν τις συσκευές τους, προσθέτοντας υπηρεσίες.

Όμως, από την άλλη η κυρίαρχη τάση είναι η λειτουργία GPS να ενσωματώνεται απευθείας στο αυτοκίνητο καθώς πολλά νέα οχήματα έχουν από το εργοστάσιο ενσωματωμένη αυτή τη λειτουργία.

GPS,SMARTPHONES,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home