Τα smartphones μεγαλώνουν

Μοντέλα με οθόνη ακόμη και 5,3 ιντσών παρουσιάστηκαν στην IFA 2011, ενώ στα tablets κερδίζουν έδαφος οι 7,7 ίντσες

Αν οι οθόνες των 4 και 4,3 ιντσών στα smartphones δεν σας είναι αρκετές, τότε κάντε λίγη υπομονή καθώς οι κατασκευαστές αρχίζουν να μεγαλώνουν τα μοντέλα τους. Τουλάχιστον αυτό είναι ένα από τα βασικά μηνύματα που έρχεται από τη φετινή IFA που πραγματοποιείται στο Βερολίνο.

Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Samsung, η οποία βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει το Galaxy Note, μία Android συσκευή με οθόνη -με εντυπωσιακή ανάλυση- στις 5,3 ίντσες. Τιμή δεν έγινε γνωστή αλλά το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι πως διαθέτει και πενάκι προκειμένου να κρατά κάποιος σημειώσεις. Από εκεί προκύπτει και η ονομασία της συσκευής, η οποία, σύμφωνα με τους Κορεάτες, δημιουργεί μία νέα κατηγορία φορητών συσκευών. Επίσης, είναι πολύ γρήγορο χάρη στον διπύρηνο επεξεργαστή στα 1,4 Ghz, ενώ η κάμερα είναι στα 8 megapixel.

Μία πρώτη απάντηση από τον ανταγωνισμό ήρθε από την HTC που παρουσίασε ένα μοντέλο ονόματι Titan με οθόνη 4,7 ιντσών. Το Titan χρησιμοποιεί ως λειτουργικό σύστημα τα Windows Phone, έχει μονοπύρηνο επεξεργαστή στα 1,5GHz, κάμερα 8 megapixel και θα κοστίζει 599 ευρώ. Αν προτιμάτε κάτι πιο φθηνό και πάλι σε Windows Phone, η HTC θα έχει και το Radar με μικρότερη οθόνη και κόστος απόκτησης 449 ευρώ.

Στα tablets, οι ανακοινώσεις ήταν ουκ ολίγες. Η Samsung παρουσίασε το νέο Galaxy Tab με οθόνη 7,7 ιντσών, το οποίο είναι εξαιρετικά λεπτό και γρήγορο. Η Toshiba ανακοίνωσε από την πλευρά της το AT200 με οθόνη 10,1 ιντσών αλλά πάχος μόλις 7,7 χιλιοστά. Όμως, το tablet που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν το Α1 της Lenovo, το οποίο έρχεται με οθόνη 7 ιντσών και προτεινόμενη τιμή λιανικής κοντά στα 200 ευρώ.

SMARTPHONES,TABLETS,IFA,HTC,LENOVO,SAMSUNG,TOSHIBA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home