Περισσότερο προσιτές οι 3D τηλεοράσεις

Η πρόταση της LG για χρήση “παθητικών” γυαλιών κερδίζει έδαφος, ενώ αίσθηση προκάλεσε η Toshiba με ένα 3D μοντέλο που δεν χρειάζεται γυαλιά

Το παράδειγμα της LG δείχνουν έτοιμες να ακολουθήσουν και άλλοι κατασκευαστές όσον αφορά στη χρήση των “παθητικών” γυαλιών (δηλαδή των ίδιων με εκείνα που χρησιμοποιούμε στους κινηματογράφους) για την παρακολούθηση 3D περιεχομένου. Στην IFA 2011, η Philips ανακοίνωσε ότι η σειρά μοντέλων 3D easy θα χρησιμοποιεί “παθητικά” γυαλιά, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξουν και άλλες αντίστοιχες ανακοινώσεις από άλλους κατασκευαστές.

Το 3D είναι από τα θέματα όπου επικεντρώνεται το ενδιαφέρον στη φετινή IFA, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στο χώρο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων. Στο εκθεσιακό κέντρο του Βερολίνου (Messe Berlin), η Toshiba προκάλεσε αίσθηση με τη ZL2, μία 55 ιντσών τηλεόραση, η οποία δεν χρειάζεται γυαλιά για την παρακολούθηση 3D περιεχομένου και θα είναι διαθέσιμη τον Δεκέμβριο στη Γερμανία

Το μεγάλο ερώτημα είναι, βέβαια, πως θα γίνει περισσότερο δημοφιλές στο καταναλωτικό κοινό το 3D. Μία λύση είναι τα γυαλιά, φυσικά, αλλά πλέον απαιτούνται και επιπλέον εφαρμογές. Ένα παράδειγμα έδειξε η LG, η οποία στο περίπτερο της είχε το Dual Play, το οποίο επιτρέπει σε δύο παίκτες να παίζουν στην ίδια 3D οθόνη ένα παιχνίδι (π.χ. αγώνες αυτοκινήτου) χωρίς ο ένας να βλέπει τι κάνει ο άλλος. Η λύση χρειάζεται ειδικά γυαλιά (και πάλι παθητικά) αλλά θα είναι διαθέσιμη σε ορισμένες από τις νέες τηλεοράσεις της LG, που έρχονται σύντομα και στην Ελλάδα.

Από τα πλέον ενδιαφέροντα εκθέματα στο χώρο της τηλεόρασης είναι και μία οθόνη της Sharp στις 85 ίντσες που υποστηρίζει το Super Hi-Vision, το οποίο προσφέρει 60 φορές μεγαλύτερη (7680x4320 pixels) σε σχέση με το full HD! Πρώτες μεταδόσεις σε Super Hi-Vision θα έχουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές επικεντρώθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, στον τομέα των “έξυπνων” τηλεοράσεων, οι οποίες συνδέονται στο Διαδίκτυο και “κατεβάζουν” εφαρμογές. Η σημαντικότερη είδηση ήταν η ανακοίνωση της δημιουργίας μίας συμμαχίας από τις LG, Philips, Sharp και Loewe προκειμένου να μπορούν να δημιουργούνται εφαρμογές που να “τρέχουν” στις πλατφόρμες smart TV και των τεσσάρων εταιρειών. Γενικότερα, οι smart TVs δείχνουν να αποτελούν έναν τομέα που θα επενδυθούν πολλά. Σημειωτέον πως η LG παρουσίασε και ένα μικρό set top box, το οποίο αναβαθμίζει σε smart μία απλή τηλεόραση της.

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 3D,HIGH DEFINITION,SMART TV,IFA,LG ELECTRONICS,PHILIPS,TOSHIBA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home