Σκόνταψε η πιο προηγμένη εταιρεία της Ευρώπης

Σκόνταψε η πιο προηγμένη εταιρεία της Ευρώπης
©ASML

Δεν άρεσαν σε επενδυτές και αναλυτές τα οικονομικά αποτελέσματα της ολλανδικής ASML, η οποία έκλεισε το πρώτο τρίμηνο με παραγγελίες ύψους 3,6 δισ. ευρώ έναντι εκτιμήσεων για παραγγελίες αξίας 4,6 δισ.

Η ASML είναι η πιο προηγμένη τεχνολογικά εταιρεία στη Γηραιά Ήπειρο. Κατασκευάζει τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για τη μαζική παραγωγή ολοκληρωμένων κυκλωμάτων και με την άνοδο που έχει τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για chips σε διάφορους τομείς (συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης), το ενδιαφέρον για την οικονομική πορεία της εταιρείας είναι ισχυρό. Δεδομένου ότι η ASML είναι ο μόνος παραγωγός του συγκεκριμένου εξοπλισμού σε όλο τον κόσμο, έχουμε να κάνουμε με ένα ντε φάκτο μονοπώλιο. Η εταιρεία δηλώνει ότι παρά το στραβοπάτημα του πρώτου τριμήνου, οι εκτιμήσεις της για την πορεία της στη διάρκεια του έτους δεν αλλάζουν. Η ASML υποστηρίζει ότι το 2024 αποτελεί μια μεταβατική χρονιά και ότι στο δεύτερο εξάμηνο η ζήτηση θα είναι ισχυρότερη σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο.

Οι περισσότερες πωλήσεις της εταιρείας καταγράφονται στην Ταϊβάν και τις ΗΠΑ όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων στον κόσμο. Καθόλου παράδοξο που από την ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, Μ. Ανατολής και Αφρικής προέρχεται μόλις το 1% των πωλήσεων της ASML και αυτό δείχνει μεταξύ άλλων την υστέρηση της Ευρώπης στην παραγωγή chips.

CHIPS,ΕΥΡΩΠΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home