Το βινύλιο επιστρέφει

Το βινύλιο επιστρέφει

Πρώτα το CD και μετά οι ψηφιακές πλατφόρμες, παραγκώνισαν τους δίσκους βινυλίου που όμως όπως όλα δείχνουν αποδεικνύονται πολύ ανθεκτικοί.

Χάρη στην προτίμηση ενός σημαντικού όπως φαίνεται τμήματος των μουσικόφιλων που θέλουν να ακούνε τη μουσική που θέλουν σε υψηλή ποιότητα, οι πωλήσεις δίσκων βινυλίου ανεβαίνουν διαρκώς τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την ένωση των φωνογραφικών εταιρειών της Βρετανίας (BPΙ) οι πωλήσεις δίσκων βινυλίου εμφάνισαν το 2021 νέα αύξηση, κατά 8% σε σχέση με το 2020, ενώ η χρονιά είναι η 14η στη σειρά όπου το συγκεκριμένο μέσο αναπαραγωγής καταγράφει άνοδο πωλήσεων.

Υπολογίζεται πως στη Βρετανία σχεδόν το 25% των συνολικών πωλήσεων μουσικής το 2021 αφορά δίσκους βινυλίου.

Τουλάχιστον στη Βρετανία καταγράφεται μια αύξηση στην προτίμηση των δίσκων έναντι των ψηφιακών μέσων, όχι μόνο από τους μεγαλύτερης ηλικίας αλλά και από εκείνους που σήμερα είναι στην ηλικία των 30 ετών. Την ίδια στιγμή στις ΗΠΑ οι πωλήσεις δίσκων βινυλίου έχουν ξεπεράσει εκείνς των CD αλλά αυτό ίσως να μην είναι και τόσο δύσκολο με δεδομένη τη σαφή στροφή των περισσότερων στα ψηφιακά φορμάτ. Συνολικά το 2020 τα φυσικά μέσα αναπαραγωγής (δίσκοι, CD, ακόμα και κασέτες) έφτασαν σε πωλήσεις τα 376 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ και από αυτόν τον τζίρο τα 232 εκατ. προήλθαν από τις πωλήσεις του βινυλίου.

Σίγουρα το βινύλιο επιστρέφει αν και κάποιος θα μπορούσε να πει πως ποτέ δεν έφυγε...

ΜΟΥΣΙΚΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home