Στο μετοχικό κεφάλαιο της Plum μπαίνει η Eurobank με 5 εκατομμύρια επένδυση

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Plum μπαίνει η Eurobank με 5 εκατομμύρια επένδυση

Μειοψηφικό ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της fintech εταιρείας, Plum, απέκτησε η Eurobank, καταβάλλοντας 5 εκατομμύρια ευρώ. Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών περιλαμβάνει μία επιπλέον επένδυση (επίσης) 5 εκατομμυρίων ευρώ της Eurobank στην Plum, η οποία όμως υπόκειται στην εκπλήρωση συγκεκριμένων προϋποθέσεων από την πλευρά της δεύτερης σε επόμενο χρόνο. Στην ανακοίνωση της Plum γίνεται αναφορά ότι ο δεύτερος γύρος επένδυσης από τη Eurobank θα γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024 και θα συνοδεύεται από επιπλέον 15 εκατομμύρια, που θα προέλθουν από άλλους θεσμικούς επενδυτές.

Σύμφωνα με τη σχετική, αλλά λιτή ανακοίνωση της Eurobank, οι δύο πλευρές εξερευνούν το λανσάρισμα κοινών εμπορικών προϊόντων στην Ελλάδα μέσα στο 2024. Από την άλλη πλευρά, στην ανακοίνωση της Plum, γίνεται αναφορά 

H Plum αποτελεί μια fintech εταιρεία έξυπνης διαχείρισης χρήματος, η οποία ιδρύθηκε το 2016, από τον Βίκτωρα Τροκούδη, ο οποίος εκτελεί και καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου. Η εταιρεία διαθέτει γραφεία σε Ελλάδα, Κύπρο και Λονδίνο και δραστηριοποιείται σε 10 ευρωπαϊκές αγορές διαθέτοντας περισσότερους από 1,8 εκατομμύρια πελάτες. Μέσω της συνεργασίας της Eurobank με την Plum θα ενισχυθεί η παρουσία της δεύτερης στη χώρα μας, για την οποία έχει θέσει τον πήχη στους 700.000 πελάτες μέχρι το 2027.

 

Eurobank,PLUM,FINTECH,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home