Τον Δεκέμβριο έρχεται ο μοναδικός προσωπικός αριθμός

Τον Δεκέμβριο έρχεται ο μοναδικός προσωπικός αριθμός

Ο μοναδικός προσωπικός αριθμός, που αναμένεται να αλλάξει εντελώς την εμπειρία συναλλαγής των πολιτών με το Δημόσιο, έρχεται το Δεκέμβριο, σύμφωνα και με σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου σε τηλεοπτικό κανάλι.

Ο κ. Παπαστεργίου χαρακτήρισε ως σημαντική μεταρρύθμιση την έλευση του προσωπικού αριθμού, ο οποίος θα αποτελείται από τον ΑΦΜ συν τρία ψηφία, τα οποία θα επιλέγει ο ίδιος ο πολίτης. Το Δεκέμβριο, όπως πρόσθεσε θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα στο gov.gr, με τους πολίτες να καλούνται να επιλέγουν τον προσωπικό τους αριθμό, εξαιρουμένων συγκεκριμένων αριθμών, όπως π.χ. το 666, που όπως σημείωσε δεν θα είναι διαθέσιμοι.

Ο δωδεκαψήφιος προσωπικός αριθμός από το Δεκέμβριο και έπειτα θα συνοδεύει τον κάθε πολίτη από τη γέννηση έως το θάνατό του και θα αποτελεί το στοιχείο για την επαλήθευση της ταυτότητας των φυσικών προσώπων που συναλλάσσονται με όλους τους φορείς του Δημοσίου. Επομένως, θα αντικαταστήσει κάθε άλλο αριθμό συναλλαγής, εξαλείφοντας το φαινόμενο ένα φυσικό πρόσωπο να εμφανίζεται με «πολλά πρόσωπα» έναντι του Δημοσίου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο προσωπικός αριθμός θα εμφανίζεται και στις νέες ταυτότητες, από το Δεκέμβριο και έπειτα.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home