Η Amazon επενδύει 4 δισεκατομμύρια στην εταιρεία ΑΙ, Anthropic

Η Amazon επενδύει 4 δισεκατομμύρια στην εταιρεία ΑΙ, Anthropic
Άποψη από τα κεντρικά γραφεία της Amazon στο Σιάτλ.

Σε μια μεγάλη επένδυση, ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στην εταιρεία ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης Anthropic, προχωράει η Amazon, ακολουθώντας τις κινήσεις των υπολοίπων κολοσσών, όπως η Microsoft ή η Google.

Η Anthropic δεν είναι εξίσου γνωστή με την OpenAI και το ChatGPT, ωστόσο και το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης Claude 2 είναι σε θέση να επεξεργάζεται μεγάλους όγκους δεδομένων, αναλύοντας επιχειρηματικά ή νομικά έγγραφα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι υπάλληλοι και οι πελάτες της Amazon θα αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στις λύσεις της Anthropic, τις οποίες μπορούν να ενσωματώσουν στην λειτουργία των επιχειρήσεων. Παράλληλα, η Anthropic δεσμεύεται ότι η τεχνολογία της θα τρέχει αποκλειστικά από τις υπηρεσίες cloud που παρέχει η Amazon.

Στις λεπτομέρειες της συμφωνίας προβλέπεται μια άμεση επένδυση 1,25 δισεκατομμυρίου δολαρίων, με τα υπόλοιπα 2,75 δισεκατομμύρια να μπορούν να «πέσουν» στη λειτουργία της επιχείρησης οποιαδήποτε στιγμή επιλέξει οποιαδήποτε εκ των δύο πλευρών (Amazon και Anthropic). Επίσης, δεν γίνεται γνωστό το ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της Anthropic που αποκτά η Amazon με αυτήν την επένδυση, ωστόσο ο αμερικανικός κολοσσός σημείωσε ότι η συμμετοχή του είναι μειοψηφική.

Ανεξάρτητα από τις λεπτομέρειες της συμφωνίας η κίνηση αυτή σηματοδοτεί για μια ακόμα φορά την προσπάθεια των μεγάλων cloud πλατφορμών να αποκτήσουν στενούς δεσμούς με νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν νέες προοπτικές στη λειτουργία και στο επιχειρηματικό μοντέλο τους. Για την Amazon αποτελεί τη μεγαλύτερη τέτοιου είδους επένδυση μέχρι τώρα στο πεδίο αυτό, ώστε να ανταγωνιστεί το ChatGPT και το Bard. Σίγουρα από το ΑΙ μοντέλο Claude 2 λείπει η αναγνωρισιμότητα, αλλά η Amazon διαθέτει και τους πόρους και το πελατολόγιο για να αυξήσει τη διείσδυση και το βεληνεκές του στην αγορά.

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ,ANTHROPIC,AMAZON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home