Ομοφωνία για τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης

Deasy @ 14.09.2023
Ομοφωνία για τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης

Αν και κεκλεισμένων των θυρών, η ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Καπιτώλιο την περασμένη Τετάρτη με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη, έβγαλε ειδήσεις. Το ενδιαφέρον των γερουσιαστών ήταν έντονο, όπως δείχνει και το γεγονός ότι τη συνεδρίαση παρακολούθησαν 60 από τα συνολικά 100 μέλη του σώματος. Το παρών έδωσαν 22 στελέχη και ειδικοί, ανάμεσά τους οι επικεφαλής της Microsoft, της Tesla, της Meta, της Google και της Open AI.

Σύμφωνα με τον γερουσιαστή Τσάκ Σούμερ, επικεφαλής της πλειοψηφίας (την οποία έχουν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία), όλοι οι παριστάμενοι τάχθηκαν υπέρ μίας μορφής νομοθετικού ελέγχου της τεχνητής νοημοσύνης. «Πρέπει να προσπαθήσουμε, όσο δύσκολο και αν είναι», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γερουσιαστής, διότι είναι άλλο πράγμα να συμφωνείς στην ανάγκη της νομοθέτησης και άλλο να συμφωνήσεις στο τι ακριβώς θα περιέχει ο ίδιος ο νόμος.

Οι επικεφαλής της Google και της Meta υποστήριξαν σε δηλώσεις τους μετά τη συνεδρίαση ότι το Κογκρέσο η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων θα πρέπει να συνεργαστούν με τη βιομηχανία ώστε να υποστηρίξουν την καινοτομία αλλά και τις δικλείδες ασφαλείας.

Οι ΗΠΑ δείχνουν να βρίσκονται αρκετά πίσω σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα της ρύθμισης της τεχνητής νοημοσύνης. Στη δική μας περιοχή, είναι πιθανό να ολοκληρωθεί η προεργασία για έναν νόμο (σε επίπεδο Ε.Ε.) για τη τεχνητή νοημοσύνη ίσως εντός του 2023 ή, έστω, στις αρχές του 2024 και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πριν από τις ευρωεκλογές του ερχόμενου καλοκαιριού.

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home