Samsung: η οικιακή τεχνολογία σε πρώτη προτεραιότητα

Από την εξοικονόμηση ενέργειας, την ενίσχυση της ασφάλειας και την πρόσβαση σε ποιοτική ψυχαγωγία.

Samsung: η οικιακή τεχνολογία σε πρώτη προτεραιότητα

Το όραμά της για ένα πιο συνδεδεμένο, ασφαλές και βιώσιμο σπίτι παρουσίασε στο πλαίσιο της IFA 2023 η Samsung, μέσα από νέα προϊόντα, αλλά και λύσεις, όπως επίσης και νέες συνεργασίες που έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Με οδηγό τις έρευνες που δείχνουν ότι για τους καταναλωτές τα σπίτια αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία και το αυξημένο ενδιαφέρον τους (70%) για τεχνολογικές καινοτομίες που αφορούν την οικιακή ζωή, η Samsung είχε μια πολύπλευρή παρουσία στο Βερολίνο στο σύνολο των προϊοντικών κατηγοριών.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ήταν η νέα neo QLED 8Κ τηλεόραση 98 ιντσών, αλλά και η επετειακή για τα 100 χρόνια της Disney, τηλεόραση «The Frame – Disney 100 Edition» η δεύτερη γενιά του προβολέα Freestyle, η οθόνη Odyssey OLED G9, o νέος συνδυασμός πλυντηρίου και στεγνωτηρίου Bespoke AI κ.α. Όμως το hardware είναι μόλις η μία πλευρά του νομίσματος, καθώς η κορεατική εταιρεία έχει δώσει τεράστια έμφαση και στον τομέα του software μέσα από το διαρκώς αναπτυσσόμενο οικοσύστημα SmartThings, το οποίο ήδη μετράει 285 εκατομμύρια χρήστες που προσαρμόζουν και εξατομικεύουν το σπίτι τους με βάση τις ανάγκες τους συνδέοντας και ελέγχοντας πολλαπλές συσκευές από μία εφαρμογή.

Το Samsung Food, η νέα all in one εφαρμογή για το φαγητό αποτελεί μια ακόμα εκδοχή της έμφασης σε λύσεις υψηλού ενδιαφέροντος για το κοινό. Το Samsung Food προσφέρει δυνατότητες αναζήτησης συνταγών, αποθήκευση και κοινή χρήση αυτών, τον προγραμματισμό των γευμάτων, το μαγείρεμα και τις αγορές ειδών παντοπωλείου. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη πλέον σε 104 χώρες και οκτώ γλώσσες, προσφέρει περισσότερες από 1600 συνταγές, που συνεχώς εμπλουτίζονται, ενώ συνδέεται και με τις κουζίνες των χρηστών, στέλνοντας άμεσα τη σωστή ώρα και θερμοκρασία στο συμβατό φούρνο Samsung τους.

Μέχρι το τέλος τους έτους, χρησιμοποιώντας το Food AI, η Samsung Food θα παρέχει εξατομικευμένες συνταγές, οι οποίες θα αντανακλούν τις διατροφικές απαιτήσεις των χρηστών, όπως τη μετατροπή συνταγών σε vegan, με μερικές μόνο κινήσεις. Μια περαιτέρω βελτίωση που θα γίνει αργότερα μέσα στο έτος, προβλέπεται να συνδεθεί και με το Samsung Health, ώστε το πρόγραμμα των γευμάτων να μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις και τις διατροφικές απαιτήσεις των χρηστών, ενώ, παράλληλα, θα υποστηρίζει τους χρήστες να πετύχουν τους στόχους υγείας που έχουν θέσει.

 

Ενέργεια και θέρμανση το νέο πεδίο ενδιαφέροντος της Samsung

Ξεχωριστή μνεία όμως χρειάζεται να κάνουμε στις λύσεις ενέργειας και θέρμανσης που μοιάζει να αποτελούν το νέο πεδίο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της κορεατικής εταιρείας. Με τον καταναλωτή να στρέφεται ολοένα και περισσότερο σε λιγότερο ενεργοβόρες λύσεις με στόχο κυρίως την εξοικονόμηση, αλλά και την μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, η κατεύθυνση αυτή της Samsung είναι μέσα στο πνεύμα αυτής της εποχής.

Το Samsung AI Energy Mode αποτελεί τη λύση της που αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας των καταναλωτών από τις συσκευές Samsung. Το ΑΙ Energy Mode αποτελεί μέρος του SmartThings Energy και μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να βελτιστοποιήσουν την ενέργεια που χρησιμοποιείται από όλες τις συσκευές τους και να προσαρμόσουν την κατανάλωση στις ανάγκες τους και να επιτύχουν τη χαμηλότερη δυνατή χρήση. Η εφαρμογή αναμένεται να λανσαριστεί άμεσα σε δεκάδες αγορές σε όλο τον κόσμο.

Οι τεχνολογίες θέρμανσης, όπως οι αντλίες θερμότητας, αντιπροσωπεύουν μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά και η Samsung βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της ανάπτυξης. Οι καινοτόμες έξυπνες αντλίες θερμότητας με πηγή αέρα έχουν σημειώσει μια άνευ προηγουμένου αύξηση των πωλήσεων κατά 97% από το 2022. Λειτουργούν με δεξαμενές ζεστού νερού οικιακής χρήσης ή με το ClimateHub της Samsung, για να κάνουν το σπίτι άνετο όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από τον καιρό. Μπορούν, επίσης, να συνδεθούν με το οικοσύστημα SmartThings, ώστε η κατανάλωση ενέργειας να παρακολουθείται και να προσαρμόζεται στο προτιμώμενο περιβάλλον του χρήστη. Το EHS Mono R290, η πιο πρόσφατη προσθήκη στη σειρά λύσεων αντλιών θερμότητας, θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

Στην IFA 2023 το μενού της Samsung περιλάμβανε και μια νέα συνεργασία με την ABB και την SMA για την οικιακή παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας. Οι δύο τελευταίες αποτελούν κορυφαίους παρόχους τεχνολογίας φωτοβολταϊκών και συστημάτων αποθήκευσης στον κόσμο. Με την ενσωμάτωση των προϊόντων ABB και SMA στο SmartThings Energy, τα σπίτια μπορούν να γίνουν ακόμα πιο ασφαλή και πιο «έξυπνα». Για παράδειγμα, η δυνατότητα λειτουργίας των συσκευών στον βέλτιστο χρόνο, η παρακολούθηση της χρήσης ενέργειας για προσαρμογή της κατανάλωσης με βάση τις τιμές ενέργειας και τα πρότυπα χρήσης και η βελτιστοποίηση της χρήσης ενέργειας με βάση την ηλιακή παραγωγή.

IFA 2023,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home