Χάσαμε το Voyager II - Υπομονή ως τον Οκτώβριο

Deasy @ 01.08.2023
Χάσαμε το Voyager II - Υπομονή ως τον Οκτώβριο

Μία λάθος εντολή ήταν αρκετή για να χάσουμε την επαφή μας με το διαστημόπλοιο Voyager II, το οποίο ταξιδεύει στο Διάστημα και βρίσκεται σε απόσταση 20 δισ. χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας.

Η απώλεια της επικοινωνίας επιβεβαιώθηκε στις 21 Ιουλίου και από τότε οι υπεύθυνοι στο κέντρο ελέγχου... περιμένουν. Το Voyager II συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του, ή πιο σωστά, την περιπλάνησή του στο Διάστημα και στέλνει δεδομένα πίσω στη Γη. Μόνο που εξαιτίας της λανθασμένης εντολής, η κεραία του διαστημοπλοίου βρίσκεται δύο μοίρες μακριά από τη θέση στην οποία θα έπρεπε να βρίσκεται. Το αποτέλεσμα είναι τα δεδομένα να φεύγουν μεν από το Voyager II αλλά να περιπλανώνται και αυτά στο άπειρο, περνώντας αρκετά μακριά από εκεί που τα περιμέναμε.

Το καλό στην υπόθεση είναι ότι το Voyager II διαθέτει μηχανισμούς επανεκκίνησης, χάρη στους οποίους η κεραία θα επιστρέψει στη σωστή της θέση. Αυτό όμως θα συμβεί στις 15 Οκτωβρίου και μέχρι τότε θα περιμένουμε.

Στα χρόνια της λειτουργίας του το Voyager II έχει σημειώσει ουκ ολίγα επιτεύγματα. Είναι το μόνο διαστημόπλοιο που έχει μελετήσει και τους τέσσερις μεγαλύτερους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Ανακάλυψε τον 14ο δορυφόρο του Δία και ήταν η πρώτη ανθρώπινη συσκευή που "επισκέφθηκε" τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα.

Την ίδια στιγμή, το Voyager I επικοινωνεί κανονικά με τη Γη και βρίσκεται μακριά μας σε απόσταση 24 δισ. χιλιομέτρων. Τα δύο διαστημόπλοια εκτοξεύθηκαν το 1977΄.

 

ΔΙΑΣΤΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home