Να γιατί δεν μπορείς να κατεβάσεις το Threads

Deasy @ 07.07.2023
Να γιατί δεν μπορείς να κατεβάσεις το Threads

Περίπου 30 εκατ. άνθρωποι σε 100 χώρες όλο τον κόσμο είχαν κατεβάσει το Threads, τη νέα εφαρμογή της Meta που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί (με αρκετές πιθανότητες επιτυχίας το Twitter. Κανένας από αυτούς δεν βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση όμως.

Στελέχη του Instagram, που είναι υπεύθυνοι για την αντι-Twitter εφαρμογή, επικαλέστηκαν νομικούς λόγους που για την ώρα δεν τους επιτρέπουν να διαθέσουν το Threads στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Instagram Adam Mosseri μίλησε στο Verge και ανέφερε ότι υπάρχουν πολύπλοκα ζητήματα με την κανονιστική συμμόρφωση και με κάποιους νόμους που θα τεθούν σε ισχύ στο προσεχές διάστημα.

Ο Mosseri εννοούσε μάλλον την Πράξη για τις Ψηφιακές Αγορές, η οποία μεταξύ άλλων ορίζει ότι οι μεγάλες πλατφόρμες θα πρέπει να εξασφαλίζουν τη διαλειτουργικότητα των εφαρμογών τους με τις υπηρεσίες άλλων. Στον τομέα αυτό η Meta φαίνεται να κάνει βήματα. Όπως ανέφερε η εταιρεία κατά το λανσάρισμα της υπηρεσίας, το Threads θα είναι συμβατό με το πρωτόκολλο ActivityPub, ώστε να επιτυγχάνεται η διαλειτουργικότητα με άλλες υπηρεσίες και πλατφόρμες όπως το Wordpress και το Mastodon. Μάλλον μετά από αυτό το βήμα το Threads θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα και τις άλλες 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Meta δεν είναι η μόνη που επικαλέστηκε νομικά θέματα που όπως λέει την εμποδίζουν από το να διαθέσει μια εφαρμογή στην Ε.Ε. Αντίστοιχους λόγους έχει επικαλεστεί και η Google για το chatbot Bard και για το οποίο επίσης δεν γνωρίζουμε πότε θα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε εδώ.

THREADS BY INSTAGRAM,META,ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home