Στο club του 1 τρισεκατομμυρίου και η Nvidia

Στο club του 1 τρισεκατομμυρίου και η Nvidia

To 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε κεφαλαιοποίηση έπιασε έστω και προσωρινά η Nvidia, μπαίνοντας και αυτή στο κλειστό club των ελαχίστων εταιρειών στον κόσμο η αποτίμηση των οποίων μετριέται με δεκατρία ψηφία.

Αν και η αποτίμηση έχει υποχωρήσει αυτή τη στιγμή λίγο κάτω, δηλαδή στα επίπεδα των 992 δισεκατομμυρίων, μοιάζει ως το πιο πιθανό σενάριο για το άμεσο μέλλον να ξαναπεράσει και να σταθεροποιηθεί πιο ψηλά από το 1 τρισ.

Η τιμή της μετοχής της Nvidia έχει πραγματοποιήσει μια τρελή κούρσα από το Φθινόπωρο του 2022, όταν τότε βρισκόταν κοντά στα 110 δολάρια και σήμερα διαπραγματεύεται πάνω από τα 400 δολάρια. Η έκρηξη αυτή αποδίδεται στο αυξημένο ενδιαφέρον των επενδυτών για τις εταιρείες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την τεχνητή νοημοσύνη, με την Nvidia να τοποθετείται ακριβώς στον πυρήνα αυτής της δραστηριότητας, σχεδιάζοντας και πουλώντας chip (GPUs), τα οποία είναι κρίσιμης σημασίας για όλες τις generative AI πλατφόρμες.

 Χαρακτηριστικά είναι τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας στο πρώτο τρίμηνο του 2023, όπου η Nvidia ανακοίνωσε κέρδη άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ,ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ,NVIDIA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home