Ο Όμιλος Olympia επενδύει στη Box Now

Ζεσταίνεται η αγορά των αυτόματων lockers

Deasy @ 16.01.2023
Ο Όμιλος Olympia επενδύει στη Box Now

Στην Box Now, εταιρεία που λειτουργεί αυτοματοποιημένες θυρίδες για την παράδοση αντικειμένων, επενδύει η Olympia Group του Π. Γερμανού. Η Box Now σήμερα έχει συνεργασία με 400 ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα και από τα 1.200 lockers της έχουν εξυπηρετεηθεί ως σήμερα 200.000 καταναλωτές.

Βεβαίως η εξέλιξη είναι αναμενόμενη αν σκεφτείς ότι οι αυτματοποιημένες θυρίδες είναι όπως φαίνεται η καλύτερη λύση για τα προβλήματα στις ταχυμεταφορές. Τα προηγούμενα δύο χρόνια διαδραματίστηκαν σκηνές απείρου κάλλους, καθώς οι καταναλωτές περίμεναν ματαίως τα προϊόντα που είχαν αγοράσει και αντί για αυτά έβρισκαν πολλές φορές μόνο ένα χαρτάκι ειδοποίησης. Οι καταγγελίες στην ΕΕΤΤ αυξήθηκαν σημαντικά και η κατάσταση μπορεί να έχει μεν ομαλοποιηθεί αλλά γιατί να ξεροσταλιάζεις περιμένοντας τον κούριερ όταν μπορείς να παραλάβεις το προϊόν σου από μια θυρίδα την ώρα που σε βολεύει;

Η ΕΕΤΤ διεξάγει το τελευταίο διάστημα διαβούλευση για τη λειτουργία των συγκεκριμένων θυρίδων, καθώς στον χώρο μπαίνουν και παραδοσιακές εταιρείες ταχυμεταφορών.

«Επενδύσαμε στην Box Now γιατί προσφέρει μια μοναδική στην αγορά υπηρεσία που αλλάζει δραστικά την eCommerce εμπειρία, εξασφαλίζοντας την αξιοπιστία και ευελιξία στις παραδόσεις που αναζητά ο σύγχρονος καταναλωτής. Με ισχυρό DNA στην αγορά της λιανικής και του ηλεκτρονικού εμπορίου, στον Όμιλο Olympia αναζητούμε συνεργασίες με καινοτόμες πλατφόρμες, όπως η Box Now , που θέτουν στο επίκεντρο την εξαιρετική εμπειρία πελάτη και αλλάζουν τα δεδομένα στην αγορά. Πιστεύουμε στο μοντέλο και στην ταλαντούχα ομάδα της BOX NOW και στηρίζουμε το όραμά τους για ένα νέο μοντέλο υπηρεσιών last mile φτιαγμένο για την νέα εποχή του retail & eCommerce», δήλωσε ο Ρόμπυ Μπουρλάς, εκ μέρους της PCP και της Olympia Group.

Από την πλευρά του, ο Tomas Kocka, (Partner της EMMA Capital) ανέφερε: «Καλωσορίζουμε τον Όμιλο Olympia στον Όμιλο Box Now , ενώνοντας τις δυνάμεις μας με την Emma Capital για να αναπτύξουμε περισσότερο την υπηρεσία μας και στις τρεις χώρες. Στόχος μας είναι να χτίσουμε το μεγαλύτερο δίκτυο θυρίδων, διαθέσιμο στην αγορά του retail και ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά και στις εταιρείες ταχυμεταφορών. Ανυπομονούμε να χρησιμοποιήσουμε την εκτενή εμπειρία των νέων μας μετόχων στο χώρο της λιανικής, στην περαιτέρω στρατηγική κατεύθυνση του ομίλου».

ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ,BOX NOW,SMARTLOCKERS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home