Έρχεται το Gorilla Glass Victus 2 με μεγαλύτερη αντοχή & ανθεκτικότητα

Έρχεται το Gorilla Glass Victus 2 με μεγαλύτερη αντοχή & ανθεκτικότητα

Η νέα επικάλυψη για προστασία οθόνης Gorilla Glass Victus 2, παρουσιάστηκε και επίσημα από την Corning. Η εταιρεία φαίνεται ότι ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη σε επίπεδο προστασίας, κάτι που θα διαπιστώσουμε και στην πράξη σε πολλές νέες συσκευές που θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του έτους.

Πιο αναλυτικά, στόχος της Corning, είναι μέσω της Gorilla Glass Victus 2, το smartphone να παραμένει προστατευμένο σε κάθε συνθήκη και σε κάθε πιθανή πτώση. Δεν περιορίζεται ωστόσο σε χώρους όπως το πάτωμα του σπιτιού, αλλά δίνει έμφαση στους εξωτερικούς χώρους και σε μέρη με τσιμέντο, πέτρα ή την άσφαλτο του δρόμου. Με λίγα λόγια, σημεία που μια πιθανή πτώση θα προκαλούσε σοβαρή ζημιά στη συσκευή με το κόστος επισκευής να είναι αρκετά υψηλό.

 

Βάσει όσων αναφέρει η ίδια η εταιρεία, εκτός από την ανθεκτικότητα σε εξωτερικούς χώρους, η Gorilla Glass Victus 2 βασίστηκε και σε έναν ακόμη παράγοντα: τις αλλαγές στις αναλογίες των smartphone χρόνο με το χρόνο. Παρατηρείται δηλαδή ότι τα τελευταία χρόνια οι συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά είναι αρκετά βαρύτερες από ότι παλιότερα, με αποτέλεσμα σε μια ενδεχόμενη πτώση, η οθόνη να δέχεται μεγαλύτερη πίεση κάτι που συνεπάγεται και μεγαλύτερη φθορά. Έτσι, οι οθόνες που είναι «ντυμένες» με Gorilla Glass Victus 2, μπορούν να αντέξουν πτώση σε τσιμέντο από ύψος μέχρι και 1 μέτρο αλλά και πτώση σε άσφαλτο από ύψος δύο μέτρων.

Ακόμη, η Corning τόνισε πως ο ίδιος βαθμός προστασίας ισχύει και για τις γρατσουνιές, ένα συχνό φαινόμενο που σίγουρα ενοχλεί τους χρήστες ιδιαίτερα όταν το smartphone είναι καινούργιο. Όσο για το πότε και σε ποιες συσκευές θα δούμε τη νέα αυτή τεχνολογία, η εταιρεία επισημαίνει πως «αναμένεται να φτάσει στην αγορά μέσα στους επόμενους μήνες», χωρίς συγκεκριμένες αναφορές σε brands και μοντέλα.

CORNING,GORILLA GLASS VICTUS 2,ΟΘΟΝΕΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home