Αναταραχή σε μονάδα παραγωγής iPhone λόγω lockdown

Αναταραχή σε μονάδα παραγωγής iPhone λόγω lockdown

Αναταραχή επικρατεί από το πρωί της Τετάρτης στη μεγαλύτερη παραγωγής iPhone που λειτουργεί η Foxconn, βασικός συνεργάτης της Apple, στην πολη Ζενγκζού της Κίνας. Οι περίπου 200.000 εργαζόμενοι στη μονάδα ζουν τον τελευταίο μήνα σε καθεστώς απομόνωσης και δεν τους επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τους χώρους του εργοστασίου μετά την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή. Εργαζόμενοι που προέρχονταν από άλλες περιοχές της Κίνας επέστρεψαν στα σπίτια τους στα τέλη Οκτωβρίου, ενώ σε όσους δεν μπορούσαν να φύγουν η Foxconn υποσχέθηκε αυξημένες αμοιβές.

Το βιομηχανικό πάρκο στο οποίο βρίσκεται η μονάδα τέθηκε σε 7ήμερο lockdown στις αρχές Νοεμβρίου, ωστόσο πολλά περιοριστικά μέτρα παραμένουν σε ισχύ.

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα, πολλοί από τους εργαζόμενους έχουν σπάσει παράθυρα και κάμερες ασφαλείας στη διάρκεια συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας. Εκτός από το πολυήμερο lockdown κάποιοι εργαζόμενοι φαίνεται πως διαμαρτύρονται και για τη μη καταβολή των έξτρα αμοιβών που υποσχέθηκε η Foxconn. Εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στη συγκεκριμένη μονάδα, η Apple αναμένει μειωμένη -σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις- διαθεσιμότητα των iPhone 14.

IPHONE,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home