Τους 11.000 θα ξεπεράσουν οι απολυμένοι του Facebook

Τους 11.000 θα ξεπεράσουν οι απολυμένοι του Facebook

Το 13% του εργατικού δυναμικού ή αλλιώς περίπου 11.000 είναι οι υπάλληλοι της Meta Platforms, μητρικής εταιρείας του Facebook, που θα βγουν από σήμερα στην αγορά εργασίας, σε μία από τις μεγαλύτερες κινήσεις ομαδικών απολύσεων που έγιναν φέτος από κάποια εταιρεία, ανεξαρτήτως κλάδου. Είναι ο πρώτος γύρος μαζικών απολύσεων που πραγματοποιεί το Facebook στη 18χρονη ιστορία του, με την εταιρεία να ενημερώνει σήμερα μέσα στη διάρκεια της ημέρας τους ανθρώπους που δεν θα συνεχίσουν να εργάζονται για αυτή.

Μια κίνηση που υποβάλλεται από τις μακροοικονομικές συνθήκες, όπως αυτές διαμορφώνονται, αλλά και τον σκεπτικισμό των επενδυτών για τις επενδύσεις της εταιρείας σε μακροχρόνια projects, όπως αυτό του Metaverse. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς η μετοχή της Meta Platforms έχει χάσει τα 2/3 της αξίας της, ενώ το προσωπικό στοίχημα του Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο Metaverse θα αργήσει πολύ να αποφέρει καρπούς, με τον επικεφαλής της εταιρείας να έχει κάνει νωρίτερα λόγο για απαραίτητες επενδύσεις της τάξης των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2023. Αποτελεί δηλαδή μια μαύρη τρύπα εξόδων, μεγάλου ρίσκου, καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν και πότε θα πετύχει εμπορικά.

Την ευθύνη για τις απολύσεις πήρε προσωπικά πάνω του ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ. «Όχι μόνο το online εμπόριο επέστρεψε στα επίπεδα πριν από τον κορονοϊό, αλλά η μακροοικονομική ύφεση, ο αυξημένος ανταγωνισμός και η απώλεια διαφημίσεων μείωσαν τα έσοδά μας σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που περίμενα», ανέφερε στην ενημέρωσή του προς το προσωπικό. «Ήμουν λάθος και παίρνω την ευθύνη» προσθέτει.

Η Meta Platforms θα πληρώσει 16 εβδομάδες βασικής αμοιβής συν δύο επιπλέον εβδομάδες για κάθε έτος υπηρεσίας, καθώς και όλες τις ημέρες ρεπό μετ' αποδοχών, ως μέρος του πακέτου απόλυσης. Επιπρόσθετα, οι υπάλληλοι που απολύονται θα λάβουν κανονικά τις μετοχές τους, ενώ θα διατηρήσουν την κάλυψη για την υγειονομική τους περίθαλψη για τους επόμενους έξι μήνες.

META PLATFORMS,ΕΡΓΑΣΙΑ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home