Twitter: πήρε σκούπα ο Ίλον Μασκ

Twitter: πήρε σκούπα ο Ίλον Μασκ

Νέα εποχή για το Twitter, το οποίο πέρασε και επίσημα στα χέρια του Ίλον Μασκ, ο οποίος δεν άφησε μέρα να πάει χαμένη πριν πάρει τις πρώτες του αποφάσεις. Οι οποίες ξεκίνησαν με μεγάλες εκκαθαρίσεις στο ανώτερο επίπεδο της διοίκησης της εταιρείας. Έτσι παρελθόν για το Twitter αποτελούν ο διευθύνων σύμβουλος, ο οικονομικός διευθυντής, η διευθύντρια ρυθμιστικών θεμάτων, όπως επίσης και ο γενικός σύμβουλος της εταιρείας.

Οι τρεις πρώτες απολύσεις ήταν μάλλον αναμενόμενες, αφού οι μέχρι πρότινος CEO και CFO Παράγκ Αγκραβάλ και Νεντ Σίγκαλ αντίστοιχα, είχαν δεχθεί πολλές φορές τα βέλη του Ίλον Μασκ για την πορεία του Twitter, αλλά και για την παραπλάνηση του ίδιου και των επενδυτών σε ότι αφορά τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών της πλατφόρμας (στο ίδιο κατηγορητήριο ενέπλεκε και την Βιτζάια Γκάντε, την πρώην πλέον διευθύντρια ρυθμιστικών θεμάτων). Οι παραπάνω απολύσεις δεν ήταν αναίμακτες για την εταιρεία, αφού εκτιμάται ότι κόστισαν συνολικά 122 εκατομμύρια δολάρια, λόγω των όρων των συμβολαίων των τριών υψηλόβαθμων στελεχών.

Αναμενόμενα, ο Ίλον Μασκ συνόδεψε τις πρώτες του κινήσεις με ένα συμβολικό μήνυμα στο Twitter. «Το πουλί απελευθερώνεται» έγραψε σχετικά ο Ίλον Μασκ.

 

 

Οι επόμενες κινήσεις

Πέρα από τις διοικητικές αλλαγές, το ενδιαφέρον των χρηστών αλλά και των επενδυτών στρέφεται στις αλλαγές που θα γίνουν στην ίδια την πλατφόρμα. Ο ίδιος ο Ίλον Μασκ έχει ταχθεί υπέρ της «ελευθερίας του λόγου», θέλοντας τους ελάχιστους δυνατούς περιορισμούς στο περιεχόμενο που διακινείται και ήδη δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ και άλλων προσωπικοτήτων οι λογαριασμοί των οποίων είχαν αποκλειστεί από το Twitter. Ήδη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ καλωσόρισε την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Twitter, αναφέροντας ότι είναι «πολύ χαρούμενος που το Twitter περνάει σε λογικά χέρια και δεν θα διοικείται πλέον από ριζοσπαστικούς αριστερούς και μανιακούς που πραγματικά μισούν τη χώρα μας».

Πάλι μέσω του λογαριασμού του στο Twitter o Ίλον Μασκ ανέφερε ότι η εταιρεία θα συστήσει ένα συμβούλιο εποπτείας του περιεχομένου με ευρέως διαφορετικές απόψεις, μήνυμα ενδεικτικό των αλλαγών στις οποίες θέλει να προχωρήσει.

 

Όμως, τα σχέδια του Ίλον Μασκ για το Twitter μπορεί να συναντήσουν ένα μεγάλο εμπόδιο, που δεν είναι άλλο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Λίγες ώρες μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ο Επίτροπος Εσωτερικών Αγορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τιερί Μπρετόν προειδοποίησε ότι «στην Ευρώπη το πουλί πετάει σύμφωνα με τους κανόνες μας».

 

Σημαντική παράμετρος για τα σχέδια του Ίλον Μασκ είναι η αντίδραση των διαφημιζόμενων. Ήδη η General Motors προχώρησε στο πάγωμα της διαφημιστικής της δαπάνης στην πλατφόρμα, περιμένοντας τις τελικές αποφάσεις.  

Πάντως ο Ίλον Μασκ πρόσθεσε ότι δεν θα ληφθούν τελικές αποφάσεις για το περιεχόμενο και τις επιστροφές λογαριασμών πριν τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

ΙΛΟΝ ΜΑΣΚ,ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home