Επιβεβαιώθηκε με έκπτωση το πρόστιμο-ρεκόρ των 4 δισ. κατά της Google

Deasy @ 14.09.2022
Επιβεβαιώθηκε με έκπτωση το πρόστιμο-ρεκόρ των 4 δισ. κατά της Google

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την προσφυγή με την οποία η Google ζητούσε την ακύρωση του προστίμου ύψους 4,3 δισ. ευρώ που της είχε επιβληθεί από την Κομισιόν για πρακτικές κατά του ανταγωνισμού στο Android.

Το μόνο που κατάφερε η Google ήταν να μειωθεί ελαφρώς το πρόστιμο και να υποχωρήσει στα 4,1 δισ. αλλά και πάλι μιλάμε για πρόστιμο - ρεκόρ.

Η Κομισιόν είχε κρίνει (και το δικαστήριο συμφώνησε) πως η Google είχε επιβάλει τη θέλησή της στους κατασκευαστές τηλεφώνων καθιστώντας αδύνατη τη χρήση υπηρεσιών που ανταγωνίζονται τις δικές της.

Ο φάκελος της έρευνας άνοιξε το 2015, πριν από επτά ολόκληρα χρόνια και μετά από εξέταση μαρτύρων και στοιχείων η Διεύθυνση Ανταγωνισμού κατέληξε στο συμπέρασμα πως η εταιρεία παραβίαζε τους κανόνες του ανταγωνισμού και παρεμπόδιζε τη λειτουργία άλλων εταιρειών στον χώρο των υπηρεσιών για την πλατφόρμα του Android.

Η εταιρεία φυσικά δηλώνει απογοητευμένη από την εξέλιξη αν και τα νομικά μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει δεν έχουν εξαντληθεί. Εκπρόσωπος της Google ανέφερε πως το Android έχει πρσοφέρει πολλές επιλογές στους κατασκευαστές και πως έχει δημιουργήσει ένα επιτυχημέο οικοσύστημα στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Αλλά η ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη δεν πείστηκε καθόλου από αυτή την επιχειρηματολογία.

GOOGLE,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home