Οι νέες εικόνες από το τηλεσκόπιο James Webb

Οι νέες εικόνες από το τηλεσκόπιο James Webb

Τη Δευτέρα, με την πρώτη δοκιμαστική φωτογραφία, ήταν μόνο η αρχή για μια ακόμα πιο εντυπωσιακή συνέχεια από τη NASA, η οποία αποκάλυψε χθες μερικές ακόμα φωτογραφίες από το πανίσχυρο τηλεσκόπιο James Webb.

Είναι σίγουρα μια ιστορική περίοδος αυτή που ζούμε στην εξερεύνηση του Διαστήματος, μια στιγμή ορόσημο για την επιστήμη της αστρονομίας. «Κάθε εικόνα είναι και μια νέα ανακάλυψη» σημείωσε ο διευθυντής της NASA Μπιλ Νέλσον, αφού κάθε εικόνα από αυτές που έδωσε στη δημοσιότητα η διαστημική υπηρεσία (και αυτές που θα δούμε στο μέλλον) δίνουν στον Άνθρωπο μια εικόνα στου σύμπαντος που δεν είχαμε δει ποτέ στο παρελθόν.

Τι είδαμε χθες από την NASA σε απευθείας μετάδοση:

Η πιο εντυπωσιακή φωτογραφία (στο μάτι) ήταν μάλλον το «Νεφέλωμα της Τροπίδος», ένα βρεφοκομείο αστεριών, όπως το χαρακτήρισε η ίδια η διαστημική υπηρεσία, αφού μας δίνει μια πρώτη εικόνα για τη γέννηση των αστεριών. Το Νεφέλωμα της Τροπίδος απέχει 7600 έτη φωτός από τη Γη και περιλαμβάνει πολλά, γιγαντιαία άστρα, το μέγεθος των οποίων ξεπερνά κατά πολλές φορές εκείνο του Ήλιου.

Το «Δακτυλιοειδές Νεφέλωμα», η δεύτερη φωτογραφία, απεικονίζει ένα τεράστιο νέφος αερίων που περιβάλλουν ένα άστρο που πεθαίνει.

Το «Κουιντέτο του Στεφάν» απεικονίζει μια ομάδα πέντε γαλαξιών που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Είναι μια εικόνα που έχει δημιουργηθεί από σχεδόν 1.000 ξεχωριστά αρχεία και θα παρέχει στην επιστημονική κοινότητα σημαντικές πληροφορίες για τις γαλαξιακές αλληλεπιδράσεις και πως μπορεί να οδήγησαν την εξέλιξη των γαλαξιών στο πρώιμο σύμπαν.

Ο εξωπλανήτης “WASP-96b”, ένας πλανήτης εκτός του ηλιακού μας συστήματος. Η συγκεκριμένη εικόνα προέρχεται από ανάλυση φασματογράφου, μια τεχνική που χρησιμοποιείται για την εξακρίβωση της χημικής σύστασης πολύ μακρινών αντικειμένων. Όπως ανέφερε η NASA, ο WASP-96b αποτελείται ουσιαστικά από αέρια.

NASA,JAMES WEBB,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home