Η μέρα που μας αγκάλιασαν τα άστρα

Deasy @ 12.07.2022
Η μέρα που μας αγκάλιασαν τα άστρα

Ένα εντυπωσιακό στιγμιότυπο από τη ζωή του Σύμπαντος είναι εδώ και λίγες ώρες αυτό που κοιτάζουν εκατομμύρια (ή και δισεκατομμύρια) άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη.

Η πρώτη φωτογραφία που έλαβε το τηλεσκόπιο James Webb κατά την κανονική του λειτουργία παρουσιάστηκε στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν αργά τη νύχτα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) και πέρα από την ευκρίνεια, τα χρώματα και τις καμπυλώσεις ορισμένων γαλαξιών εξαιτίας των βαρυτικών πεδίων, μας υπενθυμίζει πόσο μικροί είμαστε.

Το στιγμιότυπο προέρχεται από ένα σημείο στο οποίο εστίασε το τηλεσκόπιο και το οποίο σημείο παρομιάζεται από την ΝΑΣΑ με κόκκο άμμου που το κρατάς στο τεντωμένο σου χέρι.

Τα αναρίθμητα αστέρια της φωτογραφίας είναι από μία μόνο μικρή γειτονιά του Σύμπαντος και δείχνουν τις τεχνικές δυνατότητες του τηλεσκοπίου το οποίο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των υπηρεσιών Διαστήματος των ΗΠΑ, της Ευρώπης και του Καναδά.

Φυσικά η δημοσίευση της φωτογραφίας δημιουργεί προσδοκίες πως η σημερινή παρουσίαση της NASA με τη δημοσίευση περισσότερων λήψεων από το James Webb θα επιφυλάσσει ακόμα περισσότερες εκπλήξεις.

JAMES WEBB,NASA,ESA,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home