Νέο σύστημα AI "αποκαλύπτει" ένα έγκλημα μια εβδομάδα πριν

Νέο σύστημα AI 'αποκαλύπτει' ένα έγκλημα μια εβδομάδα πριν

Νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που προβλέπει την εγκληματικότητα ανακάλυψε μια ομάδα ερευνητών στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το New Scientist , πρόκειται για ένα εργαλείο που μπορεί να αναλύσει στοιχεία σχετικά με εγκληματικές ενέργειες και να κάνει προβλέψεις για εγκλήματα που θα γίνουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα σε μια πόλη, φτάνοντας το 90% σε ακρίβεια!

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο αλγοριθμικό εργαλείο έχει τη μεγαλύτερη ακρίβεια από όσα έχουν αναπτυχθεί σήμερα στον τομέα της εγκληματολογίας. «Το μοντέλο που αναπτύξαμε βασίζεται σε ιστορικά δεδομένα, ώστε να μπορεί να προβλέψει με αξιοσημείωτη ακρίβεια τα εγκλήματα που θα συμβούν σε προσεχές διάστημα σε μια πόλη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της έρευνας Ισάνου Τσατοπανταγιάϊ.

«Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να τροφοδοτήσουμε το μοντέλο με γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν ώστε να μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Μάλιστα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν εργαλείο προσομοίωσης και να παρέχει δεδομένα για το τι θα γίνει αν αυξηθεί η εγκληματικότητα σε μια περιοχή, ή αν θα έχει αποτέλεσμα η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων σε μια άλλη» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ωστόσο, αρκετοί υποστηρίζουν πως τέτοιου είδους συστήματα τεχνολογίας αναπαράγουν ρατσιστικές αντιλήψεις και ταυτίζουν εθνικότητες με ορισμένα εγκλήματα, κάτι που αναίρεσε η ομάδα ερευνητών που ανέλαβε την κατασκευή. Τόνισαν δηλαδή πως θα βοηθήσει αρκετά το έργο της αστυνομίας, αφού δοκιμάστηκε σε οχτώ αμερικανικές πόλεις και τα αποτελέσματα ήταν αρκετά ικανοποιητικά.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home