Επέκταση του προγράμματος Super Fast BroadBand

Deasy @ 02.07.2022
Επέκταση του προγράμματος Super Fast BroadBand

Την ενίσχυση του προγράμματος Super Fast BroadBand (Υπερυψηλές Ταχύτητες Διαδικτύου) με επιπλέον 10 εκατομμύρια ευρώ για την έκδοση νέων κουπονιών (vouchers) ανακοίνωσε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μια κίνηση που έχει ως στόχο να εξασφαλισθεί πρόσβαση σε μεγαλύτερο αριθμό πολιτών και επιχειρήσεων.

Η δράση αφορά πολίτες και επιχειρήσεις που κατοικούν σε περιοχές όπου αναπτύσσονται, με ιδιωτικές επενδύσεις, υποδομές ικανές να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες, και η ολοκλήρωση των αιτήσεων έχει παραταθεί έως τον Σεπτέμβριο του 2022.

To πρόγραμμα Super Fast BroadBand είχε αρχικό προϋπολογισμό 50 εκατομμύρια ευρώ, επιδοτώντας τους καταναλωτές με 360 ευρώ (για τα τέλη ενεργοποίησης και τη μηνιαία συνδρομή για διάστημα δύο ετών - 48 ευρώ εφάπαξ κόστος σύνδεσης και 13 ευρώ ανά μήνα, αντίστοιχα). Αφορά συνδέσεις οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (FTTH) με ταχύτητες 100Mbps και άνω.

Η δράση ξεκίνησε το 2018, με αρχικό ορίζοντα το Μάρτιο του 2020, όμως ο μικρός αριθμός συνδέσεων οπτικής ίνας εκείνη την περίοδο, οδήγησε στην διετή παράτασή της, μέχρι το Μάρτιο του 2022. Όπως έχει γίνει γνωστό από τη δράση έχουν επωφεληθεί περίπου 138.000 συνδρομητές. Με την ενίσχυσή της αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των καταναλωτών και επιχειρήσεων που ωφελούνται κατά μερικές δεκάδες χιλιάδες.

SUPER FAST BROADBAND,ΟΠΤΙΚΗ ΙΝΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home