Με στίχους από την Ιθάκη του Καβάφη η εκτόξευση της πρώτης ιδιωτικής αποστολής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Deasy @ 10.04.2022
Με στίχους από την Ιθάκη του Καβάφη η εκτόξευση της πρώτης ιδιωτικής αποστολής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της πρώτης ιδιωτικής αποστολής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, η οποία πραγματοποιείται από την SpaceX και την Axiom Space.

Η ομάδα των τεσσάρων αστροναυτών της Axiom Space βρίσκονται ήδη στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου και θα παραμείνουν για οκτώ ημέρες, πραγματοποιώντας πειράματα διάρκειας 100 ωρών. Στόχος της συγκεκριμένης αποστολής και των άλλων τριών που θα ακολουθήσουν σε μεταγενέστερο χρόνο ( πάλι σε συνεργασία Axiom Space – SpaceX) είναι η ανάπτυξη διαδικασιών και πρωτοκόλλων για τη διεξαγωγή επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων για την πλατφόρμα της Axiom Space, καθώς η τελευταία θέλει να δημιουργήσει το δικό της στόλο εμπορικών διαστημικών σταθμών.

Ωστόσο, λίγο πριν την εκτόξευση του πυραύλου Falcon X που μετέφερε τους αστροναύτες στο Διάστημα, είχαμε μια ευχάριστη έκπληξη για εμάς τους Έλληνες, καθώς ο 64χρονος ισραηλινός αστροναύτης Eytan Stibbe επέλεξε να απαγγείλει στίχους από το ποίημα Ιθάκη του Κωνσταντίνου Καβάφη ως καλό κατευόδιο για την αποστολή. Το χαρακτηριστικό απόσπασμα μπορείτε να το βρείτε στο 3:15:50 του παρακάτω βίντεο.

 

Εκτός του κ. Stibbe, ο οποίος είναι πρώην πιλότος της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας και ιδρυτής του επενδυτικού ταμείου Vital Capita, στην αποστολή συμμετέχουν ο Αμερικανός Larry Connor, ιδρυτής και CEO της επενδυτικής εταιρείας The Connor Group, ο Καναδός Mark Pathy, CEO της εταιρείας επενδύσεων και χρηματοδότησης MAVRIK και ο Michael López-Alegría, βετεράνος αστροναύτης της NASA, που πλέον εργάζεται για την εταιρεία Axiom.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home