Οι χάκερ που "έσπασαν" Samsung και Nvidia είναι εδώ - Τι συμβαίνει για τα δεδομένα σου

Οι χάκερ που 'έσπασαν' Samsung και Nvidia είναι εδώ - Τι συμβαίνει για τα δεδομένα σου

Στο απυρόβλητο είναι μέχρι στιγμής η ομάδας Lapsus$ η οποία σε διάστημα μόλις λίγων εβδομάδων κατάφερε να παραβιάσει τα συστήματα ασφαλείας της Nvidia και της Samsung. Μάλιστα στη δεύτερη περίπτωση η ομάδα φέρεται να υπέκλεψε δεδομένα συνολικού όγκου 190 GB και κάποιοι εκτιμνούν πως η δράση της δεν σταματά εδώ.

Η ομάδα Lapsus$ δημοσίευσε τα δεδομένα που υπέκλεψε από την Samsung και η νοτιοκορεατική εταιρεία επιβεβαίωσε το περιστατικό. Έσπευσε παράλληλα να τονίσει πως δεν έχουν παραβιαστεί προσωπικά δεδομένα πελατών της και πως αυτά παραμένουν ασφαλή. Οι χάκερ της Lapsus$ φαίνεται να έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το λογισμικό που τρέχει στα τηλέφωνα Galaxy της Samsung.

Από πλευράς προστασίας προσωπικών δεδομένων η επίθεση στην Nvidia είχε ίσως μεγαλύτερα αποτελέσματα. Συνολικά υπεκλάπησαν 1 ΤΒ και η Lapsus$ δημοσίευσε ένα μέρος μόνο, γύρω στα 20 GB, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων των 71.000 εργαζόμενων της Nvidia.

Η ομάδα, που εμφανίστηκε στη Βραζιλία το 2020 και έγινε διάσημη στη χώρα για την υποκλοπή 50 GB δεδομένων από το υπουργείο Υγείας, έχει όπως όλα δείχνουν αποκτήσει αρκετή εμπειρία και εργαλεία που της επιτρέπουν να παρακάμπτει ακόμα και τα εξελιγμένα συστήαμτα ασφαλείας που (λογικά) χρησιμοποιούν μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. Οι ερωτήσεις που προκύπτουν είναι βέβαια δύο: Τι ακριβώς θέλει η Lapsus$ και ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος. Ίσως η απάντηση στο δεύτερο ερώτημα να έρθει αρκετά γρήγορα...

SAMSUNG,NVIDIA,ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home