Ένοχη η Ελίζαμπεθ Χολμς για το σκάνδαλο της Theranos

Ένοχη η Ελίζαμπεθ Χολμς για το σκάνδαλο της Theranos

Εως και 20 χρόνια στη φυλακή κινδυνεύει να περάσει η Ελίζαμπεθ Χολμς μετά την καταδικαστική ετυμηγορία δικαστηρίου του Σαν Χοσέ, το οποίο την έκρινε ένοχη για την υπόθεση της πολλά υποσχόμενης startup Theranos.

Οι ένορκοι έκριναν μετά από διάσκεψη 40 ωρών πως η Χολμς ήταν ένοχη για έντεκα κατηγορίες εξαπάτησης επενδυτών και ασθενών. Η Theranos, ιδρύτρια της οποίας ήταν η Χολμς, υποτίθεται πως είχε αναπτύξει μια καταπληκτική τεχνολογία διάγνωσης ασθενειών και είχε κατορθώσει να αποσπάσει τον θαυμασμό της Σίλικον Βάλεϊ και πολλών επενδυτών, ανάμεσά τους και ο γνωστός μεγιστάνας Ρούμπερ Μέρντοχ, από τους οποίους είχε συγκεντρώσει ένα δισ. δολάρια.

Οι αρχικές αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας που υποτίθεται θα προκαλούσε επανάσταση στον χώρο των διαγνώσεων έγιναν βεβαιότητα. Το 2018 το πάρτι τελείωσε με την Theranos να διαλύεται και την Χολμς να βρίσκεται αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη.

Για την ώρα η Χολμς είναι ελεύθερη υπό όρους και θα περιμένει να κληθεί εκ νέου ενώπιον του δικαστηρίου για να ακούσει την ποινή της. Είναι βέβαιο πως θα καταθέσει έφεση, ενώ τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η δίκη του πρώην προέδρου της Theranos, Σάνι Βαλουάνι.

THERANOS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home