Οι Ευρωπαίοι πάροχοι ζητούν λεφτά από τα αμερικανικά μεγαθήρια

Οι Ευρωπαίοι πάροχοι ζητούν λεφτά από τα αμερικανικά μεγαθήρια

Σπανίως οι μεγάλες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες της Ευρώπης βγαίνουν μπροστά με ενιαίο μέτωπο, όμως όταν το κάνουν προκαλούν αίσθηση. Οι επικεφαλής των εταιρειών Deutsche Telekom, Vodafone, Telefonica, Orange, KPN, British Teleconm, Telekom Austria, Vivacom, Proxius, Telenor, Altice, Telia και Swisscom υπέγραψαν επιστολή με την οποία καλούν τις μεγάλες αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο να συνεισφέρουν (με χρήματα) στην ανάπτυξη των δικτύων.

Ουσιαστικά οι ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες καλούν το Facebook, την Google, την Netflix, την Amazon και τις άλλες μεγάλες εταιρείες υπηρεσιών και περιεχομένου να αναλάβουν μέρος των επενδύσεων που απαιτούνται για τα δίκτυα 5ης γενιάς και οπτικών ινών.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τηλεπικοινωνιακών παρόχων της Ευρώπης λένε πως ένα διαρκώς αυξανόμενο μέρος της κίνησης στα δίκτυά τους δημιουργείται από τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, οι οποίες όμως δεν μετέχουν στο κόστος συντήρησης αυτών των υποδομών. Οι ίδιοι προσθέτουν πως για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των δικτύων θα πρέπει να εξασφαλιστεί η συνδρομή των εταιρειών περιεχομένου και υπηρεσιών. Βεβαίως τα στελέχη των 11 εταιρειών της Ευρώπης δεν ανέφεραν ονομαστικά τις επιχειρήσεις που τους... τρώνε το bandwidth αλλά όλοι κατάλαβαν πως ο λόγος γίνεται για τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, streaming και επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο. Θα έχει πλάκα αν απαντήσουν οι Αμερικανοί με δική τους κοινή επιστολή...

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ INTERNET,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home