Έντονο το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για χρηματοδότηση από το Ταμείο Φαιστός

Έντονο το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για χρηματοδότηση από το Ταμείο Φαιστός

Στις 31 έχουν φθάσει οι επιχειρήσεις που έχουν εκδηλώσει άτυπα το ενδιαφέρον τους για χρηματοδότηση από το Ταμείο Φαιστός, η δημιουργία του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο προσεχές χρονικά διάστημα.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο συνεδρίου στην Αθήνα ο Αντώνης Τζωρτζακάκης, διευθύνων σύμβουλος της Συμμετοχές 5G, της εταιρείας δηλαδή που θα τρέξει το Ταμείο, επεσήμανε ότι ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει τόσο ελληνικές επιχειρήσεις όσο και εταιρείες του εξωτερικού, οι οποίες είναι διατεθειμένες σημαντικό τμήμα της δραστηριοποίησής τους στην Ελλάδα, εφόσον λάβουν τη χρηματοδότηση. Ένα παράπλευρο όφελος από τη λειτουργία του Ταμείου, το οποίο σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα υφίστατο, όπως επισήμανε ο κ. Τζωρτζακάκης.

Όσον αφορά τους κλάδους από τους οποίους προέρχεται το ενδιαφέρον, ο κ. Τζωρτζακάκης ανέφερε ότι σ’ αυτούς συγκαταλέγονται τα logistics για εφαρμογές IoT, ενώ και η κυβερνοασφάλεια είναι ένας τομέας με ταχύτατη ανάπτυξη. Τέλος, υπάρχει ενδιαφέρον και από εταιρείες που ασχολούνται με το Διάστημα. Ο ίδιος έσπευσε να προσθέσει βέβαια ότι οι επαφές με τις επιχειρήσεις στην παρούσα φάση γίνονται άτυπα, καθώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η σύσταση του Ταμείου.

Κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον κ. Τζωρτζακάκη, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επενδυτών για να συμμετέχουν σ’ αυτό.  Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο Φαιστός θα συγκροτηθεί από το 25% των κεφαλαίων που προήλθαν από τη δημοπρασία των αδειών 5G για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (90 εκατομμύρια πηγαίνουν στο ταμείο), αλλά και από κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν από Έλληνες και ξένους επενδυτές. Αποστολή του είναι οι επενδύσεις σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην έρευνα ή/και ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που λειτουργούν σε υποδομές 5G. Όπως σημείωσε ο κ. Τζωρτζακάκης είναι η πρώτη φορά που συνδυάζονται δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια σε ένα επενδυτικό ταμείο, η δημιουργία του οποίου έχει λάβει τα εύσημα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόσθεσε δε ότι Το Φαιστός αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις αλλά και ισχυρές νεοφυείς επιχειρήσεις.

ΤΑΜΕΙΟ ΦΑΙΣΤΟΣ,5G,ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 5G,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home