Στο 1 τρισ. δολάρια η χρηματιστηριακή αξία της Tesla

Στο 1 τρισ. δολάρια η χρηματιστηριακή αξία της Tesla
To Tesla Model 3 ανέβηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων στην Ευρώπη το Σεπτέμβριο.

Η πρώτη κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων και η πέμπτη συνολικά που κατάφερε να ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία γίνεται η Tesla. Η αμερικανική εταιρεία κατάφερε την ιστορική αυτή επίδοση χθες κατά τη διάρκεια της χρηματιστηριακής συνεδρίασης, με τη μετοχή της να παρουσιάζει άνοδο 12,66%, πλησιάζοντας τα 1025 δολάρια.

Έτσι η Tesla μπήκε πλέον στο κλειστό κλαμπ των Apple, Amazon, Facebook και Microsoft, όλες από τον τεχνολογικό κλάδο, που έχουν καταφέρει μια αντίστοιχη επίδοση.

 

Νέες συνεργασίες και ιστορικά υψηλές πωλήσεις

Η σημαντική άνοδος της χρηματιστηριακής αξίας της Tesla απεικονίζει σε ένα μεγάλο βαθμό και τις επιδόσεις της στην πραγματική αγορά. Μόλις χθες έγινε γνωστή μια πολύ σημαντική συμφωνία της με την Hertz, η οποία συμφώνησε να αγοράσει 100.000 ηλεκτρικά οχήματα από την Tesla για να εντάξει στον στόλο των διαθέσιμων οχημάτων της τα επόμενα χρόνια. Η αξία της συγκεκριμένης συμφωνίας ξεπερνάει τα 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ταυτόχρονα, μια έκθεση από την JATO Dynamics έδωσε στο Tesla Model 3 την πρωτιά στις ευρωπαϊκές πωλήσεις για το μήνα Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ στο Reuters, οι πωλήσεις του Model 3 για το μήνα Σεπτέμβριο έφθασαν τα 24.591 οχήματα, ξεπερνώντας αυτοκίνητα με μεγάλη παράδοση στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο, όπως το Renault Clio ή το Volkswagen Golf.

Παρότι πολύ ακριβότερο, το Telsa Model 3 κατάφερε να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση των πωλήσεων, μια θέση που καταλαμβάνει για πρώτη φορά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ,TESLA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home