Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη (της Amazon)

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη (της Amazon)

Περίπου 2.000 υπογραφές έχουν συγκεντρώσει εργαζόμενοι της Amazon σε εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Νέα Υόρκη με αίτημα να αναγνωριστούν ως σωματείο.

Εντός της Δευτέρας αντιπροσωπεία των εργαζομένων κατέθεσε τις υπογραφές, με επικεφαλής της προσπάθειας των Κρις Σμολς, ο οποίος όπως μας πληροφορούν τα αμερικανικά ΜΜΕ είχε οργανώσει στην αρχή της πανδημίας μία απεργία στην Amazon σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εργασιακές σχέσεις. Είχε απολυθεί την ίδια ημέρα. Αλλά δεν το έβαλε κάτω.

Η νέα προσπάθεια έχει ως στόχο τη δημιουργία ένα σωματείο που θα εκπροσωπεί 7.000 εργαζόμενους στη Νέα Υόρκη. «Θέλουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας, καλύτερους μισθούς, μεγαλύτερης διάρκειας διαλείμματα, θέλουμε καλύτερες επιλογές για αναρρωτικές άδειες» δήλωσε ο Σμολς. Η Amazon είναι σήμερα ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης στις ΗΠΑ, μετά την Walmart, με 950.000 εργαζόμενους πλήρους και μερικής απασχόλησης. Την περασμένη άνοιξη, οι εργαζόμενοι της εταιρείας στην Αλαμπάμα καταψήφισαν την πρόταση για ένταξή τους σε ένα τοπικό σωματείο, ωστόσο μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε πως υπήρξαν παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία.

AMAZON,AMAZON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home