Κίνημα metοο και στην Apple

Deasy @ 24.08.2021
Κίνημα metοο και στην Apple

Έξω από τα τείχη των μεγάλων ονομάτων της τεχνολογίας όπως είναι η Apple, η Google και το Facebook χιλιάδες άνθρωποι συνωστίζονται με την ελπίδα να πιάσουν δουλειά, όμως αυτοί που βρίσκονται από την άλλη πλευρά των συγκεκριμένων τειχών δεν είναι πάντοτε ευχαριστημένοι.

Έχουμε δει καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας και αναφορές για εργασιακό «κάψιμο»  και για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης σε διάφορες μεγάλες εταιρείες και φαίνεται πως η Apple δεν ξεφεύγει από τον κανόνα.

Πριν από λίγες ημέρες έκανε στο Twitter την εμφάνισή του ένας λογαριασμός που καλεί όσους εργαζόμενους στην Apple έχουν υποστεί (ή γνωρίζουν συναδέλφους τους που έχουν υποστεί) παρενόχληση ή διακρίσεις να το καταγγείλουν στο site appletoo.us.

Οι διαχειριστές της εκστρατείας υποστηρίζουν πως πριν φτάσουν σε αυτό το σημείο είχαν εξαντλήσει κάθε περιθώριο καθώς απευθύνθηκαν στα αρμόδια τμήματα της εταιρείας, ωστόσο όπως λένε τίποτα δεν συνέβη προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά διακρίσεων και παρενοχλήσεων.

«Εχουμε εξαντλήσει όλες τις εσωτερικές διαδικασίες… Τίποτα δεν έχει αλλάξει… Είναι καιρός να Σκεφτούμε Διαφορετικά» αναφέρουν.

Παράλληλα, εισάγουν το hashtag #appletoo, που βέβαια παραπέμπει στο γνωστό #metoo και, βέβαια, θέλει να δείξει πως τα πράγματα στην Apple δεν είναι τόσο ρόδινα όσο ίσως τα βλέπουν εκείνοι που βλέπουν την εταιρεία από μακριά.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home