Ελληνικά Online Φαρμακεία: στην 9η θέση σε επισκεψιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο

Deasy @ 08.07.2021
Ελληνικά Online Φαρμακεία: στην 9η θέση σε επισκεψιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο

Εξαιρετικά δημοφιλείς αναδεικνύονται οι αγορές από online φαρμακεία στην Ελλάδα, σε σύγκριση με το παγκόσμιο περιβάλλον, με τα ελληνικά online φαρμακεία να κατακτούν την 9η θέση σε επισκεψιμότητα ανά χίλιους κατοίκους, ανάμεσα σε ένα σύνολο 96 χωρών που συνέκρινε η έρευνα που πραγματοποίησε η Convert Group.

Τα στοιχεία αφορούν το έτος Απρίλιος 2020-Μάρτιος 2021 και δείχνουν ότι στο διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν κατά μέσο όρο 8 οnline επισκέψεις ανά Έλληνα κάτοικο σε κάποιο οnline φαρμακείο. Πρωταθλήτρια χώρα στις online επισκέψεις είναι η Σουηδία με 18 επισκέψεις / κάτοικο ενώ η Αγγλία έχει 10, το Βέλγιο έχει 7 και οι ΗΠΑ έχουν 6 οnline επισκέψεις / κάτοικο.

Η δημοφιλία των online φαρμακείων στην Ελλάδα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, όπως σημειώνει η έρευνα, καθώς η χώρα μας συγκαταλέγεται στις 5 χώρες (Ελλάδα, Αλγερία, Κύπρος, Μαρόκο και Τουρκία) από τις 96 που μελετήθηκαν όπου οι κάτοικοι της δεν μπορούν να αγοράσουν Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα online, γεγονός που περιορίζει τις επιλογές των χρηστών σε online αγορές καλλυντικών, συμπληρωμάτων διατροφής, βρεφικών και προϊόντων υγιεινής από τα οnline φαρμακεία.

Την στιγμή που στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται η πώληση ΜΥΣΗΦΑ, 47 από τις 96 χώρες της έρευνας επιτρέπουν ήδη την αγορά συνταγογραφούμενων φαρμάκων (Rx) στο online περιβάλλον. Η διείσδυση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μαζί με τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών παράδοσης στο “τελευταίο μίλι” (κούριερ) αποτελούν επιταχυντές στο διεθνές περιβάλλον για την ψηφιοποίηση της προμήθειας φαρμάκων από τους ασθενείς και τους καταναλωτές, εύκολα, γρήγορα και με την μέγιστη ασφάλεια. Σημειώνεται ότι πολλές χώρες που ήταν αρνητικές στη πώληση συνταγογραφούμενων φαρμάκων οnline, άλλαξαν στάση λόγω της πανδημίας. Ακόμα και στην Ρωσία, όπου το θέμα ήταν σε διαβούλευση για χρόνια, η Ρωσική Δούμα ψήφισε με διαδικασίες εξπρές ολίγων ημερών υπέρ της οnline πώλησης συνταγογραφούμενων φαρμάκων, τον Απρίλιο του 2020, εξαιρώντας τις ψυχοτρόπες ουσίες και τα νόμιμα ναρκωτικά.

CONVERT GROUP,ONLINE ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home