Οι Κινέζοι τα κατάφεραν ξανά

Οι Κινέζοι τα κατάφεραν ξανά

Μια ακόμα επιτυχία στο διαστημικό τους πρόγραμμα μετρούν οι Κινέζοι που δεν δείχνουν να πτοούνται από τον αποκλεισμό τους από το πρόγραμμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης εκτοξεύθηκε με επιτυχία το διαστημόπλοιο που θα μεταφέρει τρεις Κινέζους αστροναύτες στη βασική κάψουλα διαβίωσης που βρίσκεται γύρω στα 350 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της Γης και θα αποτελέσει τη βάση του κινεζικού διαστημικού σταθμού.

Πρόκειται για άλλη μια επιτυχία που ακολουθεί χρονικά την προσεδάφιση στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, στις 3 Ιανουαρίου του 2019 αλλά και την προσεδάφιση ρομποτικού οχήματος στον Άρη πιο πρόσφατα, στις 22 Μαϊου.

Οι τρεις αστροναύτες θα περάσουν όλο το καλοκαίρι στο Διάστημα και θα πραγματοποιήσουν σειρά πειραμάτων, ενώ θα ακολουθήσουν νέες αποστολές με στόχο την ολοκλήρωση της κατασκευής του διαστημικού σταθμού στο τέλος του 2022, δηλαδή σε περίπου 1,5 χρόνο από σήμερα.  Η αποστολή που ξεκίνησε την Πέμπτη είναι η πρώτη επανδρωμένη της Κίνας τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ ο σταθμός που κατασκευάζει η ασιατική υπερδύναμη υπολογίζεται πως θα έχει διάρκεια ζωής τα δέκα χρόνια. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει μετά αλλά ελπίζουμε να μην έχουμε τις ανησυχίες του πολύ πρόσφατος παρελθόντος.

ΔΙΑΣΤΗΜΑ,ΚΙΝΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home