«Μακελειό» στα κρυπτονομίσματα

«Μακελειό» στα κρυπτονομίσματα

Όσο κι αν ψάχναμε έναν πιο sic χαρακτηρισμό για αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες και μέρες στο πεδίο των κρυπτονομισμάτων, κανείς δεν μας φάνηκε ικανός να περιγράψει πραγματικά την κατάσταση, η οποία έχει εξαφανίσει σε διάστημα αξίες εκατοντάδων δισεκατομμυρίων.

Το τελευταίο (μέχρι το επόμενο; ) χτύπημα ήρθε από την Κίνα με τη Λαϊκή Τράπεζα της χώρας να δηλώνει αρχικά ότι τα κρυπτονομίσματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πληρωμές και εν συνεχεία να έρχεται σήμερα η Ένωση Τραπεζών να εκφράζει τις ανησυχίες αλλά και τις προειδοποιήσεις προς τα μέλη της για τα κρυπτονομίσματα. «Πρέπει να αποφεύγετε αποφασιστικά τη διεξαγωγή ή τη συμμετοχή σε επιχειρηματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με εικονικά νομίσματα» ανέφερε μεταξύ άλλων η προειδοποίηση της Ένωσης στα μέλη.

Το αποτέλεσμα της ανακοίνωσης ήταν η τιμή του bitcoin να κατρακυλήσει έως και τα 32.814 δολάρια, ενώ ανάλογη πτώση σημειώνει όλος ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων. Ενδεικτικά το Ether έχανε έως και το 15% της αξίας του, ενώ στα ίδια επίπεδα ήταν και η πτώση για το νέο hype, το Dogecoin.

Χαρακτηριστική εικόνα από το coinbase.com για την πορεία της αξίας των κρυπτονομισμάτων σήμερα.

Η σημερινή ημέρα είναι το αποκορύφωμα(;) μιας εφιαλτικής εβδομάδας για τα κρυπτονομίσματα, η οποία ξεκίνησε με την ανακοίνωση της Tesla για την αναστολή επ’ αόριστο της χρήσης bitcoin για την απόκτηση αυτοκινήτων. Στο διάστημα αυτό, τα ψηφιακά νομίσματα έχουν χάσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της αξίας τους, με πιο ενδεικτικό το παράδειγμα του bitcoin, το οποίο πριν την ανακοίνωση της Tesla διαπραγματευόταν σε επίπεδα άνω των 50.000 δολαρίων.

Στα απόνερα της σημερινής κρίσης στα κρυπτονομίσματα θα πρέπει να εντάξουμε και τη δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες, όπως το Coinbase, ένα ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων, αλλά και στην εφαρμογή της Revolut, η οποία επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά και πώληση κρυπτονομισμάτων. Δυσκολίες που μάλλον μαρτυρούν και την έντονη δραστηριότητα των χρηστών. 

ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ,Bitcoin,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home