Στο Λαύριο η επένδυση του data center της Microsoft

Deasy @ 08.05.2021
Στο Λαύριο η επένδυση του data center της Microsoft

Το Λαύριο επιλέχθηκε τελικά για τη μεγάλη επένδυση της δημιουργίας data center από τη Microsoft στην Ελλάδα, όπως τελικά επιβεβαιώνεται από χθεσινό newsletter του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο newsletter αναφέρεται ότι «η μεγάλη επένδυση ύψους 1 δις ευρώ της Microsoft θα εγκατασταθεί στο Λαύριο όπου θα αξιοποιήσει 300 στρέμματα για 3 Data Centers και θα δημιουργήσει μέχρι και κατοικίες για το προσωπικό της επένδυσης.»

H πρόθεση για τη δημιουργία ενός data center στη χώρα μας από τον αμερικανικό κολοσσό, είχε γίνει γνωστή το προηγούμενο Φθινόπωρο, σε κοινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith. Όπως είχε γίνει γνωστό τότε, το σύμπλεγμα τριών ξεχωριστών datacenters θα εξυπηρετεί υπηρεσίες cloud που απευθύνονται στους πελάτες της πλατφόρμας Microsoft Azure όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιονατολικής Ευρώπης.

H επιλογή του Λαυρίου για τη φιλοξενία της επένδυσης της Microsoft είχε διαρρεύσει (από τον ίδιο τον Δήμαρχο της πόλης), χωρίς όμως να επισημοποιηθεί, μερικές ημέρες αργότερα. Τώρα, έξι μήνες μετά, μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης έχουμε και την επίσημη επιβεβαίωση. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, η επένδυση της Microsoft θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2025 και θα λειτουργεί 100% με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

DATACENTER,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home