Στο Λαύριο το data center της Microsoft

Στο Λαύριο το data center της Microsoft

Το Λαύριο και ειδικότερα το παλιό εργοστάσιο της κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον» φαίνεται ότι είναι η επιλογή της Microsoft για το χώρο στον οποίο θα δημιουργηθεί το σύμπλεγμα των data centers για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, επένδυση που ανακοινώθηκε πριν από μερικές ημέρες.

Αν και η αμερικανική εταιρεία τηρεί στην παρούσα φάση σιγή ιχθύος η είδηση ήρθε από το δήμαρχο Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά, ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο για τις έξυπνες πόλεις, επιβεβαίωσε αυτό στο οποίο συνέκλιναν όλες οι μέχρι τώρα ενδείξεις.

Πρόκειται για μια έκταση συνολικής επιφάνειας 120 στρεμμάτων, που καλύπτει τις απαιτήσεις της Microsoft, η οποία αναζητά επιπλέον 100 στρέμματα σε γειτονικά οικόπεδα για τη δημιουργία αποθηκών αλλά και ακόμα 100 στρέμματα στο παραλιακό κομμάτι της περιοχής για την κατασκευή σπιτιών.

Σύμφωνα με τον ίδιο το Δήμαρχο, η επιλογή του Λαυρίου έχει τα πλεονεκτήματα της ενιαίας έκτασης του παλιού εργοστασίου, την ύπαρξη λιμανιού, την άμεση πρόσβαση σε υψηλής τάσης ηλεκτρικό δίκτυο αλλά και τη γειτνίαση με τη θάλασσα για την απαγωγή της θερμότητας από μία υποδομή τόσο μεγάλης υπολογιστικής ισχύος.

DATA CENTER,ΕΛΛΑΔΑ,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home