Κατατέθηκε ο φάκελος της Microsoft για τη δημιουργία των τριών data centers

Κορωπί και Σπάτα οι περιοχές που θα κατασκευαστούν.

Deasy @ 18.01.2022
Κατατέθηκε ο φάκελος της Microsoft για τη δημιουργία των τριών data centers

Πιο κοντά στην έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία του συμπλέγματος του κέντρου δεδομένων στη χώρα μας βρίσκεται η Microsoft, η οποία κατέθεσε το φάκελο του project στο Enterprise Greece για την υπαγωγή του στο καθεστώς των «στρατηγικών επενδύσεων». 

Με την κατάθεση του φακέλου έγιναν γνωστές και οι περιοχές που θα κατασκευαστούν τα τρία datacenters που εξήγγειλε η εταιρεία το Φθινόπωρο του 2020. Αντίθετα με τις πρώτες εκτιμήσεις που ήθελαν την περιοχή του Λαυρίου φαβορί για μία εκ των τριών τοποθεσιών, η επένδυση της Microsoft θα υλοποιηθεί σε ένα οικόπεδο στα Σπάτα (βιομηχανικό πάρκο) και δύο ακόμα στο Κορωπί, με το φάκελο να σημειώνει ότι τα οικόπεδα «δεν χωροθετούνται εντός περιοχών που εμπίπτουν σε καθεστώτα περιβαλλοντικής ή αρχαιολογικής δέσμευσης και δεν αποτελούν δασικές εκτάσεις στο σύνολό τους».

Το φάκελο της επένδυσης κατέθεσε η Microsoft Operations 4733 Hellas Μονοπρόσωπη ΑΕ, η οποία (σύμφωνα με το ΓΕΜΗ) συστάθηκε τον Αύγουστο του 2021, με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο τα 140 εκατομμύρια ευρώ. Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Operations έχει οριστεί ο επικεφαλής της Microsoft Ελλάς, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος.

DATACENTER,ΕΛΛΑΔΑ,ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home