80 εκατομμύρια δολάρια «σήκωσε» η Viva Wallet

80 εκατομμύρια δολάρια «σήκωσε» η Viva Wallet

Επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 80 εκατομμυρίων δολαρίων από τρεις επενδυτές τεχνολογίας και fintech εξασφάλισε η Viva Wallet. Κεφάλαια, που προέρχονται από την Tencent, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD)  και την Breyer Capital και όπως σημειώνει η ανακοίνωση θα αξιοποιηθούν για την επιτάχυνση στην ανάπτυξη της λειτουργίας «Tap on Phone», που αφορά πληρωμές σε καταστήματα.

Η λειτουργία «Tap on Phone» μετατρέπει οποιαδήποτε Android συσκευή σε τερματικό, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να δέχονται ανέπαφες πληρωμές ή με PIN, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης ενός τερματικού. Για τις πληρωμές e-commerce, η Viva Wallet λανσάρει επίσης την καινοτόμα “one-line-of-code-integration” Smart-Checkout, η οποία προσαρμόζεται δυναμικά στην τοποθεσία και τις προτιμήσεις των πελατών και βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό τα ποσοστά αγορών (conversions).

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι σε συνδυασμό με τα προϊόντα πληρωμών η Viva Wallet ξεκινά τη χορήγηση δανείων για τους πελάτες της στην Ευρώπη. Τα προϊόντα πίστωσης και δανεισμού θα διατίθενται μέσω της Vivabank που θα αξιοποιήσει το δανεισμό SPV μέσω τρίτων δια της διαδικασίας τιτλοποίησης δανείων. Κίνηση, που αποτελεί μέρος της στρατηγικής πίσω από την περυσινή εξαγορά της Praxia Bank, που πλέον αποτελεί τη Vivabank. . H Jefferies ανέλαβε τη διαδικασία χρηματοδότησης της Viva Wallet και το SPV funding.

VIVA WALLET,ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home