Κλιμακώνεται ο πόλεμος Apple – Facebook

Κλιμακώνεται ο πόλεμος Apple – FacebookΜε μία αναβάθμιση στο iOS η Apple συνεχίζει την κόντρα της με το Facebook. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει μία λειτουργία στην οποία οι κάτοχοι iPhone θα πρέπει να ορίζουν από την αρχή πως επιτρέπουν σε εφαρμογές όπως αυτή του Facebook να παρακολουθούν τις κινήσεις τους σε άλλες εφαρμογές.

Πρόκειται για μια κίνηση που στο Facebook την αντιλαμβάνονται ως σαφώς επιθετική ενέργεια. Οι κάτοχοι συσκευών της Apple μπορούν από χθες, Μεγάλη Δευτέρα, να ορίζουν πως η εφαρμογή του Facebook δεν θα… κρυφοκοιτάζει όταν εκείνοι βρίσκονται σε άλλες εφαρμογές (ή κάνουν βόλτες στο διαδίκτυο μέσω του αγαπημένου τους browser) και αυτό σημαίνει προβλήματα για τα έσοδα του Facebook που προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από τη διαφήμιση.Η συνέχιση της κόντρας μεταξύ των δύο μεγάλων εταιρειών καταγράφει βεβαίως τον διαφορετικό τρόπο προσέγγισης που έχουν για το διαδίκτυο και τα προσωπικά δεδομένα.

Το Facebook θέλει έναν διαδικτυακό κόσμο όπου όλα είναι ελεύθερα αρκεί να δώσεις κάτι για αυτή την ελευθερία – τα προσωπικά σου δεδομένα. Αντίθετα η Apple φαίνεται να προσεγγίζει μια πιο «κλειστή» λογική όπου οι υπηρεσίες προσφέρονται έναντι αντιτίμου και σε… αντίτιμο τα προσωπικά σου δεδομένα παραμένουν προσωπικά. Η κόντρα ενδεχομένως να μην περιορίζεται μόνο στον τρόπο που βλέπουν τον κόσμο οι εταιρείες αλλά να εκτείνεται και σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ του Tim Cook και του Marck Zuckerberg, επικεφαλής της Apple και του Facebook αντίστοιχα. Οπως και να έχουν τα πράγματα το σίγουρο είναι πως η συνέχεια της κόντρας θα δοθεί επί της... οθόνης.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,FACEBOOK,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home