Η Μάνια Τέκου δεν μένει πια εδώ

Deasy @ 12.04.2021
Η Μάνια Τέκου δεν μένει πια εδώ

«Στο Internet κανείς δεν ξέρει αν είσαι σκύλος» σημείωνε ένα σκίτσο στο περιοδικό New Yorker το 1993 και από τότε ουκ ολίγες φορές έχουμε διαπιστώσει πόσο σωστή ήταν η παρατήρηση του σκιτσογράφου. Η περίπτωση της Μάνιας Τέκου, 28 χρόνια μετά τη δημοσίευση του σκίτσου, είναι άλλη μια περίπτωση που επαληθεύει το συγκεκριμένο σκίτσο.

 Δυστυχώς κανείς από εμάς εδώ στο deasy δεν είχε τη Μάνια Τέκου στους «φίλους» του στο Facebook, αλλά αν κρίνουμε από τον θόρυβο που προκάλεσε ο ψηφιακός της θάνατος πολλοί νόμιζαν πως είχαν να κάνουν με πραγματικό πρόσωπο.

Η Μάνια Τέκου δεν υπήρξε στην πραγματικότητα και πέρα από τα ψηφιακά τείχη του Facebook. Αγνώστου δημιουργού είχε κατορθώσει με τα κείμενά της να αποκτήσει μεγάλο αριθμό χρηστών που την παρακολουθούσαν και αλληλεπιδρούσαν μαζί της.

Το περασμένο σαββατοκύριακο ένα σεβαστό μέρος του ελληνόφωνου Facebook  έπεσε από τα σύννεφα μετά την αποκάλυψη πως η Μάνια Τέκου δεν υπήρξε ποτέ στην πραγματικότητα και πως ήταν μια περσόνα που ουδείς -για την ώρα- είναι σε θέση να γνωρίζει ποιος την κατασκεύασε.

Εως σήμερα είχαμε δει αρκετούς ψευδώνυμους λογαριασμούς να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να δημιουργήσουν μια καριέρα που δεν περιορίστηκε στον ψηφιακό κόσμο αλλά πέρασε και στον φυσικό. Όμως μια προσωπικότητα που ήταν τόσο καλά δουλεμένη ώστε να περνιέται για πραγματική δεν είχαμε ξαναδεί. Το γεγονός μάλιστα ότι η Μάνια Τέκου αποφάσισε την ψηφιακή ευθανασία στην κορυφή της δημοτικότητάς της κάνει την υπόθεση ακόμα πιο αξιοπρόσεκτη. Well played, που θα έλεγαν και οι αγγλοσάξονες.

SOCIAL MEDIA,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home