Ανοικτή σε σημαντικές παραχωρήσεις προς τις ΗΠΑ εμφανίζεται η Huawei

Ανοικτή σε σημαντικές παραχωρήσεις προς τις ΗΠΑ εμφανίζεται η Huawei

Έτοιμη για πράξεις καλής θέλησης προς τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, εμφανίζεται η Huawei δια στόματος του ιδρυτή της, Ρεν Ζενγκφέι. Όπως μεταφέρει το ρεπορτάζ των Global Times, μιλώντας στα εγκαίνια νέου εργοστασίου της εταιρείας, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Ρεν Ζενγκφέι έδειξε ανοιχτός σε διάλογο ακόμα και στη μεταφορά των 5G τεχνολογιών της Huawei.

Σε ότι αφορά τις παραχωρήσεις που φαίνεται διατεθειμένη να κάνει η Huawei o κ. Ren Zhengfei ανέφερε μεταξύ άλλων τη δυνατότητα μεταφοράς τoυ συνόλου της τεχνολογίας 5G, από τον πηγαίο κώδικα μέχρι και όλη την τεχνογνωσία στο σχεδιασμό του υλικού, βάζοντας στο τραπέζι ακόμα και την πώληση της τεχνολογίας σχεδίασης chip. Σημείωσε όμως ότι καμία αμερικανική εταιρεία δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον.

Πάντως, ο ίδιος δεν έδειξε τόσο αισιόδοξος σε ένα ενδεχόμενο άρσης των αμερικανικών κυρώσεων, θεωρώντας ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο να συμβεί. «Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι αδύνατο, είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για διάθεση της τεχνολογίας της Huawei σε τρίτους, καθώς παρόμοιες αναφορές έχουν γίνει και τα προηγούμενα χρόνια. Υπολογίζεται πως η κινεζική εταιρεία έχει στην κατοχή της γύρω στις 2.000 κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες σχετικές με την πέμπτη γενιά κινητής τηλεφωνίας.

Ωστόσο το τι μπορεί να θέλει η εταιρεία δεν σημαίνει πως συμπίπτει με τη θέληση του Πεκίνου. Η κινεζική νομοθεσία απαγορεύει την πώληση βασικών τεχνολογιών σε μη κινεζικές εταιρείες, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, δεδομένου ότι το αμερικανικό εμπάργκο σε βάρος της Huawei θα παραμείνει σε ισχύ για αρκετό καιρό ακόμα, όπως τουλάχιστον φανερώνουν οι πρώτες προθέσεις της νέας αμερικανικής κυβέρνησης.

Από την άλλη πλευρά, ο Ρεν Ζενγκφέι σημείωσε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει στραμμένο το βλέμμα της στη διεθνή της επέκταση, ανεξάρτητα από το τι θα ισχύσει στο μέλλον, και τις όποιες κυρώσεις και αποκλεισμούς της επιβληθούν, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση πώλησης του τομέα των smartphones. Ο Ρεν Ζενγκφέι εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τις απώλειες που έχουν προκύψει από τις αμερικανικές κυρώσεις, σημειώνοντας ότι θα μπορούσαν να αντισταθμιστούν από τη δραστηριοποίηση σε νέους τομείς που εξετάζει η εταιρεία.

5G,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΗΠΑ,ΚΙΝΑ,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home