Τίτλοι τέλους για τα αερόστατα της Google

Τίτλοι τέλους για τα αερόστατα της Google

Τίτλους τέλους βάζει το φιλόδοξο project της Google, Loon, που είχε ως στόχο να παρέχει πρόσβαση στο Internet στις απομονωμένες και απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη, με τη χρήση αερόστατων που αιωρούνται στα επίπεδα της στρατόσφαιρας. Ένα project που γεννήθηκε το 2011 και δύο χρόνια αργότερα βρέθηκε κάτω από την ομπρέλα της Alphabet και του τομέα της Χ, που ασχολείται με πειραματικές και φιλόδοξες προσπάθειες.

Όμως παρά τις «αγαθές προθέσεις» να προσφέρουν Internet στον απομονωμένο πληθυσμό του πλανήτη (εκτιμάται ότι περισσότεροι από 1,3 δισ. άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση), όπως ανακοίνωσαν οι άνθρωποι της εταιρείας, δεν βρέθηκε το απαραίτητο εμπορικό μοντέλο που θα καταστούσε βιώσιμη τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Στη διάρκεια αυτών των χρόνων, τα αερόστατα της Loon πρόσφεραν πρόσβαση στο Internet στο Περού και στο Πόρτο Ρίκο σε εκατοντάδες χιλιάδες πληθυσμού, μετά από φυσικές καταστροφές, ενώ η μόνη εμπορική συνεργασία (σε πειραματικό επίπεδο) ήταν με την Telkom Kenya, μέσω της οποίας παρείχαν 4G LTE Internet σε μια έκταση 50.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην Κένυα.

Μετά την απόφαση αυτή, όλα τα μπαλόνια του Loon θα κατέβουν στο έδαφος στο προσεχές χρονικό διάστημα, με το ανθρώπινο δυναμικό να απορροφάται από τις υπόλοιπες εταιρείες του αμερικανικού κολοσσού.

PROJECT LOON,ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ INTERNET,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home